WP – “Yunanistan, İstanbul’un 2020 Olimpiyat girişimlerini destekliyor”

WP – “Yunanistan, İstanbul’un 2020 Olimpiyat girişimlerini destekliyor”

The-Washington-Post-logoYunanistan, bölgesel rakibi Türkiye’nin 2020 Olimpiyatları’na ev sahipliği yapma girişimine destek verdi.

İki ülkenin Başbakanları, İstanbul’un söz konusu girişimi konusunda iş birliği yapma taahhüdünde bulunan bir anlaşma imzaladı.

Söz konusu anlaşma, Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile Yunan mevkidaşı Antonis Samaras arasında pazar ve pazartesi günü düzenlenen toplantıların ardından imzalandı.

Liderler düzenledikleri ortak basın toplantısında, “2020 Yaz Olimpiyat Oyunları organizasyonu hakkında teknik ve diğer konularda iş birliği sağlama” taahhüdünde bulundular.

Bu alanda beşinci kez başvuruda bulunan Türkiye, 2020 Olimpiyat Oyunları için Tokyo ve Madrid ile yarışıyor. Uluslararası Olimpiyat Komitesi, ev sahibi ülkeyi 7 Eylül’de Buenos Aires’te belirleyecek.

İstanbul 2020 Olimpiyat Adaylığı Komitesi Başkanı Hasan Arat konuyla ilgili açıklamasında şöyle dedi: “Bugün, Olimpiyat’ın köprüler inşa eden gücü yardımıyla Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkiler kuvvetlenmeye başlamıştır. (…) İki ülke arasındaki yakın iş birliği söz konusu girişimimizin değerli ve kalıcı bir mirası olacaktır.”

Haberin orjinali: http://www.washingtonpost.com/sports/olympics/greek-government-offers-support-to-rival-turkeys-bid-to-host-2020-olympics/2013/03/05/45101a7c-85b9-11e2-a80b-3edc779b676f_story.html

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.