WP- “Türkiye: Dünya Esad rejiminin bombalı saldırılarını şavaş suçu ilan etmeli”

WP- “Türkiye: Dünya Esad rejiminin bombalı saldırılarını şavaş suçu ilan etmeli”

The-Washington-Post-logoTürkiye Dışışleri Bakanı Dünya Ekonomik Forumu’nda Suriye devletinin kendi halkına bombalı saldırıda bulunmasının savaş suçu olarak ilan edilmesi ve insani yardım kuruluşlarına daha fazla erişim imkanı sağlanması gerektiğini belirtti.  


Suriye’de şiddet gittikçe artmakta. Hükümet en son çarşamba günü roket saldırısında bulundu. Birleşmiş Milletler’e (BM) göre iki yıldır süren çatışmalar 60,000 insanın canına maloldu. Dünyanın önemli iş adamlarının ve siyasi liderlerinin katıldığı İsviçre’nin Davos şehrindeki toplantıda çarşamba günü en çok tartışılan konu başlığı Suriye’deki katliamlar oldu.   

Türkiye Dışışleri Bakanı Ahmet Davutoğlu “Suriye’deki rejime yaptıklarının savaş suçu olduğu açık bir şekilde belirtilmeli” dedi ve BM Güvenlik Konseyi’nin “bu katliamı bir an önce durdurmasını” beklediğini belirtti.
“Suriye’de insanlar ölüyor… Daha ne kadar bekleyeceğiz?… Uluslararası toplumun sessizliği insanların ölümüne yol açıyor” diye ekledi.

Diğer oturumlarda, Arap yetkililer ve Orta Doğu gözlemcileri arasında öfkeli bir umutsuzluk hakimdi. Zira, Arap Dünyasi yapılması gerekenler hakkında bir ittifaka ulaşmış değil.

Suudi Arabistan istihbarat eski başkanı ve halen ABD Büyükelçiliğini yürüten Prens Türki El Faysal “Suriye’de yaşananlar trajediyi aşan bir noktaya ulaştı. Bu kadar insan ölürken dünyanın tavrı utanç verici. Çünkü hiç kimse buna bir son verme niyetinde değil.” dedi.  

Suudi Arabistan, bilindiği üzere, Suriye Devlet Baskanı Başar Esad’ın en büyük destekçisi Iran’a rakip bir ülke.
Faysal başka bir soruna işaret ederek “Arap Dünyası müdahale etmek için gerekli araçlara sahip değil… Gidip bu kavgayı durduracak hava gücü, donanması, işleyen bir istihbarat mekanızması yok.” diye belirtti.

haberin orjinali için:

http://www.washingtonpost.com/world/middle_east/turkey-world-should-declare-syrian-regimes-bombardments-war-crimes/2013/01/23/9bdd5f34-6559-11e2-889b-f23c246aa446_story.html

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.