WASHINGTON TIMES: Pentagon’dan Türkiye’ye destek

WASHINGTON TIMES: Pentagon’dan Türkiye’ye destek

Pentagon çarşamba günü, sınır bölgesinde yer alan bir ilçesine yönelik Suriye havan saldırısında beş kişinin ölmesine cevaben Suriye’deki hedefleri vuran NATO üyesi Türkiye’ye desteğini ifade etti.

Pentagon Basın Sözcüsü George Little çarşamba günü yaptığı açıklamada, “Bu, Suriye rejiminin ahlaksız davranışlarının bir başka örneğidir ve neden gitmesi gerektiğini göstermektedir. Güçlü bir müttefik olan Türkiye’deki kayıplardan dolayı üzgünüz ve durumu yakından izliyoruz.” dedi.

İki komşu arasında şiddetin patlak vermesi Washington’da da endişeye neden oldu.

NATO’nun Washington Anlaşması, bir NATO müttefikinin silahlı saldırıya uğraması durumunda İttifakın diğer üyelerinin yardım için gerekli adımları atmasını gerektiriyor.

Little, anlaşma uyarınca ABD’nin yükümlülükleriyle ilgili soruları cevaplamaktan kaçındı.

NATO’dan çarşamba günü yapılan açıklamada, Suriye’nin eylemlerinin “uluslararası hukukun çirkin bir ihlali ve müttefiklerden birinin güvenliğine yönelik açık bir tehdit” olduğu belirtildi.

İttifaktan yapılan açıklamada, “Washington Anlaşmasından kaynaklanan güvenlik ve dayanışma ruhuyla İttifak, Türkiye’nin yanında yer almaya devam etmekte ve bir müttefike yönelik bu tarz saldırgan eylemlerin derhal durdurulmasını talep etmekte ve Suriye rejiminden uluslararası hukukun çirkin bir şekilde ihlalini derhal sona erdirmesini istemektedir.” denildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.