USA TODAY -“Pink Floyd’dan ilham alan Müslüman Rock müzisyenler Türkiye’de”

USA TODAY -“Pink Floyd’dan ilham alan Müslüman Rock müzisyenler Türkiye’de”

USA TODAY

–Türkiye’de Müslüman bir imam, Müslümanlara sevgi ve barış mesajını vermek için bir rock grubuna katıldı. Dinî yetkililer müziği sevdiklerinden emin değiller–

Bir Orta Çağ sufi şairi ile bütün zamanların en iyi 70’ler rock grubunu bir araya getirdiğinizde karışımından ne çıkabilir?

Türk bir imam tarafından kurulan Müslüman rock grubu, sevgi ve barışı İslam müziğiyle sunuyor.

Türkiye’nin Akdeniz kıyı şeridi yakınlarındaki küçük köy Pınarbaşı’nda namaz kılarken beyaz cübbesini giyen Ahmet Muhsin Tüzer, “Eğer senin kalbini kırarsam Allah’ın kalbine de zarar verdiğime inanıyorum. Eğer birbirimizi seversek bu hayatımızda ve bir sonraki hayatımızda çok mutlu olacağız.” dedi.

Ancak 13. yüzyıl sufi şair Rumi ve 1970’lerin rock grubu Pink Floyd’dan esinlenen Tüzer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hükûmetinde Türk toplumu üzerindeki otoritesi artan Türkiye’nin dinî kuruluşlarının dikkatini çekiyor.

Tüzer, geçen iki yılı sufi mistisizmi ve uzun zamandır ona ilham kaynağı olan İngiliz Queen grubunun Freddie Mercury’sinin şarkılarını söylemeyi öğrenerek geçirdiğini söyledi.

Grubu Kaş’ta ağustos ayında ilk konserini gerçekleştirdiğinde Tüzer, sahneye imamların giydiği beyaz cübbesiyle çıktı. Konserde grubun ilk şarkısı Mevla’ya Gel’in yanı sıra birçok eseri binlerce kişi dinledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.