REUTERS – “Türkiye Suriyeli mültecilere 600 milyon dolar harcadı”

REUTERS – “Türkiye Suriyeli mültecilere 600 milyon dolar harcadı”

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’nin Suriye’de iki yıldır devam eden ihtilaftan kaçan mülteciler için 600 milyon dolardan fazla harcadığını söyledi.
Şimşek, “Twitter” hesabından yaptığı açıklamada, hükûmetin 5 Şubat itibarıyla bütçesinden 344 milyon dolar harcadığını ve kalan paranın ise yerel yönetimler tarafından sağlandığını belirtti.
BM’den bugün yapılan açıklamada, günde 5.000 kişinin gelmesiyle mülteci sayısının iyice arttığı söylendi. Bu rakam, geçen yıla göre günlük 2.000 kişi daha fazla.
Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezine göre Türkiye, 16 kampta 177 binden fazla mülteciye barınma imkânı sağlıyor. Bunun yanı sıra sınırdan Türkiye’ye geçiş yapan on binlerce Suriyeli, ya akrabalarında kalıyor ya da kendi olanaklarıyla barınıyor.
Hükûmet yetkilileri, Türkiye’nin insani yardımın sadece 35 milyon dolarını -bu rakamın yarısı da BM’den olmak üzere- yabancı bağışçılardan almasından şikâyet ediyor.
Hükûmet, yardım çabalarını sıkı kontrol ediyor ve yardımı, Türk sivil toplum kuruluşları aracılığıyla aktarıyor.
Bazı diplomatlar, BM gibi uluslararası kuruluşlara daha fazla denetim imkânı verilmesi hâlinde yabancı fonların artabileceğini öne sürüyor.
Türkiye hükûmetinin toplam bütçe harcaması, geçen yıl 200 milyon dolardı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.