REUTERS: Türkiye, Patriot füzelerinin Suriye yakınlarında konuşlandırılacağı yeri açıkladı

REUTERS: Türkiye, Patriot füzelerinin Suriye yakınlarında konuşlandırılacağı yeri açıkladı

Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan cuma günkü açıklamasında, Suriye’den yapılacak olası füze saldırılarına karşı Türkiye’nin savunma gücünü artırmak amacıyla NATO üyeleri tarafından gönderilecek PATRIOT füzelerinin Adana, Gaziantep ve Kahramanmaraş’a konuşlandırılacağını açıkladı.

NATO bu ayın başında, Türkiye’nin hava savunma sistemi konusundaki talebini onaylarken bu girişim Ankara’nın, Suriye füzeleri tarafından hedef alınma endişesini yatıştırma amacı taşıyor.

NATO üyesi Türkiye, Suriye ile ortak sınırında birçok kez savaş uçaklarını havalandırırken Suriye’den atılan havan mermilerinin kendi topraklarına düşmesi olaylarına benzer şekilde cevap verdi. Bu olaylar, Suriye’deki iç savaşın bölge istikrarına zarar vereceği korkularını artırdı.

NTV’ye konuşan Erdoğan konuyla ilgili açıklamasında şunları söyledi: “NATO’ya başvurumuzu yaptık ve onlar da bize, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Adana’ya konuşlandırılacak 6 batarya verdi.”

Söz konusu bataryaların Suriye sınırı yakınlarına konuşlandırılması beklenirken Erdoğan’ın açıklamaları, bu füzelerin tam olarak nereye konuşlandırılacakları hakkında ilk doğrulama niteliği taşıyor.

Yabancı askerler yanlarındaki mühimmatlarla Türkiye’ye gelmeye başladı ancak PATRIOT bataryaları en erken önümüzdeki ay gelecek ve ocak ayı sonunda tam performansla çalışacak.

Türkiye ve NATO, PATRIOT’ların tamamıyla savunma amaçlı olarak kullanılacağını açıklasalar da Suriye ve müttefikleri Rusya ile İran, NATO’nun söz konusu kararını, bölgedeki gerilimi artıracağını söyleyerek eleştiriyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.