NYT – “ABD ile Türkiye radikalizmle mücadele için fon oluşturacak”

NYT – “ABD ile Türkiye radikalizmle mücadele için fon oluşturacak”

The New York Times logo

ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilileri perşembe günü, Somali, Yemen ve Pakistan gibi ülkelerdeki cihatçıların ideolojik çekiciliğini azaltmak ve radikalizmle mücadele etmek için 200 milyon dolarlık bir fon oluşturulacağını ve bunun cuma günü ABD ve Türkiye tarafından ilan edileceğini açıkladılar.

 

“Küresel Sosyal Sorumluluk ve Kalkınma Fonu” ismiyle oluşturulan bu fon, ilk olarak güvenilir yerel örgütleri belirlemek için hükûmet ve hükûmet dışı finansmanı birleştirecek, programlar hazırlayacak, denetleyecek ve değerlendirecek. Fon ayrıca, terör gruplarının çekiciliğine karşı savunmasız olan grupları ve bireyleri mercek altına alacak olan yerel projelere fon aktaracak.

 

2014 yılının ortasında faaliyete başlaması beklenen fonun kuruluşu Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve ABD Dışileri Bakanı John Kerry tarafından bugün New York’ta düzenlenen Küresel Kontr-Terör Forumu’nda açıklanacak.

 

ABD’nin başlangıçta fona 2-3 milyon dolar katkıda bulunması bekleniyor. Türkiye’nin yanı sıra AB, Kanada, Katar, Danimarka, İngiltere ve özel kuruluşlar diğer olası bağışçılar arasında.

 

Bu fonla, terör örgütlerine katılma tehlikesi altında olan gençlere mesleki eğitim, hoşgörü ve problem çözümü eğitimi veren okul müfredatları oluşturulacak ayrıca gençleri radikal ideolojilerin tehlikeleri hakkında eğiten İnternet siteleri ve sosyal ağlar sağlanacak.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.