NATO ‘gerekli olması halinde’ Türkiye’ye yardıma hazır

NATO ‘gerekli olması halinde’ Türkiye’ye yardıma hazır

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Prag’da yaptığı açıklamada, Suriye’deki çatışmaların Türk topraklarına yaklaşması hâlinde NATO’nun Türkiye’ye destek sağlamaya hazır olduğunu belirtti.

Prag’da düzenlenen bir basın toplantısında Rasmussen, “Türkiye kendisiyle olan dayanışmamıza güvenebilir. Gerekli olduğu hâlde müttefikimiz Türkiye’yi savunmak ve korumak üzere birçok planımız var.” şeklinde açıklamada bulundu.

Bununla beraber Rasmussen konu hakkında ayrıntıya girmeyi reddetti. Rasmussen ayrıca Türk topraklarına Patriot füzeleri konuşlandırılması ihtimaline dair NATO’ya Türkiye’den henüz herhangi bir talep gelmediğini belirtti.

NATO Genel Sekreteri, “Elbette NATO Konseyine böyle bir talep ulaştırılması hâlinde, bunun dikkate alınması gerekir.” açıklamasında bulundu. Türkiye geçen hafta Patriot füzeleriyle ilgili olarak NATO ile müzakere hâlinde olduğunu ancak resmî bir talep iletmediğini açıkladı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül geçen hafta yaptığı açıklamada ülkesinin, Suriye’den gelebilecek her türlü tehdide karşılık kendisini savunabilmek adına her türlü silahı edinme hakkını saklı tuttuğunu belirtti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.