FT- “Piyasalar toparlanıyor”

FT- “Piyasalar toparlanıyor”

financial times logo 0

Borsa İstanbul endeksine ve güçlenen liraya işaret eden Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Twitter mesajında “Felaket tellalları için kötü bir gün.” dedi. Şimşek, liradaki değer kaybının, Türkiye’nin büyük kamu açığını kapamasına yardımcı olabileceğini ve ekonomik yavaşlamanın geçici olacağını söylüyor.

Türkiye’de yolsuzluk soruşturmasıyla rekor düzeyde düşüş kaydeden liranın ardından dün piyasalar toparlanmaya başladı.

Cuma günü dolara karşı 2,17 seviyesine gerileyen Türk lirası, dün akşam itibariyle 2,12 seviyesine yükseldi. Borsa ise bir günde yüzde 6,5 yükselerek geçen hafta yaşanan kayıpların çoğunu telafi etti.

Şimşek, liradaki değer kaybının, Türkiye’nin büyük kamu açığını kapamasına yardımcı olabileceğini ve ekonomik yavaşlamanın geçici olacağını söylüyor. Ancak Merkez Bankasının, liranın toparlanması için büyük ölçüde döviz satmak zorunda kaldığına işaret eden uzmanlar, Türkiye’de siyasi risklerin devam ettiği yönünde uyarıda bulunuyor.

İstanbul’da bulunan BGC Partners’ın ekonomisti Özgür Altuğ, “Yeni yılda her şey siyasi risk primine ve yabancı yatırımcıların Türkiye’ye yaklaşımına bağlı olacak.” dedi.

Geçen hafta insanların panik içinde döviz almasından dolayı kurda yaşanan sıçramayı doğal karşılayan Erste Securities’den Nilüfer Sezgin, “Görünüşe bakılırsa bir değişiklik yok. İnsanlar hâlâ son gelişmelerden endişeli.” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.