CNN-Türkiye’nin uluslararası inşaat sektöründeki yükselişi

CNN-Türkiye’nin uluslararası inşaat sektöründeki yükselişi

Türkiye’nin, üç kıtanın kesişim noktasında bulunan coğrafi konumu Türk inşaat firmalarının yurt dışında başarılı olmalarını sağlıyor. Kısa bir süre önce yapılan bir araştırmaya göre dünyanın en büyük uluslararası müteahhitlik firmaları bağlamında yalnızca Çin’in Türkiye’den daha fazla firması bulunuyor.

İnşaat sektörü, gayrisafi millî hâsılanın yüzde 6’sını oluşturarak ve 1,5 milyon kişiye iş imkânı sağlayarak Türk ekonomisinde oldukça kritik bir önem taşıyor. Türk inşaat firmaları 94 ülkede 206 milyar dolar değerinde faaliyet gösteriyor.

Ülkenin en başarılı inşaat firmaları arasında TAV İnşaat bulunuyor. TAV grubu 2003 yılından beri bölgedeki faaliyet alanını genişletiyor ve 10 ülkede 12,5 milyar dolar değerinde iş yapıyor. TAV’ın Yönetim Kurulu Üyesi ve İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, şirketinin bölgede sergilediği başarının, güçlü yerel coğrafi ve kültürel ilişkilerinden kaynaklandığını söylüyor.

CNN’den John Defterios’a konuşan Şener konuyla ilgili açıklamasında şöyle diyor: “Küreselleşme; sermaye ve bilginin aktarılmasını sağlayabilir ancak kültür aktarımı yapamaz. (…) Coğrafi yakınlık ve kültürel ortaklık TAV için kilit önemdedir.”

Hâlihazırda Türkiye, Makedonya ve Gürcistan’daki uluslararası havaalanlarının inşaatını yapan TAV, Katar’daki yeni uluslararası havaalanı üzerinde de çalışıyor.

Şener, havacılık endüstrisinin Suriye ve Libya gibi ülkelerdeki siyasi çıkmazı düzeltebileceğine ve yeniden yapılanmayı sağlayabileceğine inanıyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.