CNN – “Somali uçuşlarında patlama yaşanıyor”

CNN – “Somali uçuşlarında patlama yaşanıyor”

CNNSomali’de bir noktadan diğerine gitmek tehlikeli bir iş. Şehirler birbirine uzak, şehirleri bağlayan yollar eski ve saldırıya açık, kıyı şeridi ise korsanların kontrolünde.

Öyleyse neden bu kadar çok hava yoluşirketi Mogadişu’ya uçmak istiyor?

Somali’nin güvenlik sorunlarına rağmen havacılık endüstrisinde büyüme yaşanıyor. İç savaş sonrası 2010’a kadar kullanılamaz durumda olan (iç çatışmalar ve el Kaide’nin desteklediği terör örgütü el Şebab’ın ortalığa terör saçması nedeniyle) Mogadişu’nun Aden Abdulle Uluslararası Havalimanı giderek büyüyor.

Aden Abdulle’nin Müdürü Sean Mendis, “2010’dan önce havalimanı diyebileceğimiz bir şey yoktu, sadece pist vardı. Şimdi ise günde 35 uçuş gerçekleşiyor.” dedi.

Ülkede güvenlik hâlâ sorun teşkil ediyor ama gelişmeler de yok değil. El Şebab iki yıl önce uzaklaştırıldı, böylece yerel ticaret yeniden başladı ve Aden Abdulle’de güvenlik artırıldı.

Geçtiğimiz ay Air Uganda, Mogadişu’ya haftada üç kez uçuş başlatırken Türk Hava Yolları ise geçen sene Somali başkentine son 20 yıldır ticari uçuş başlatan ilk büyük hava yolu şirketi oldu.

Türk Hava Yolları gibi büyük şirketler için Somali’ye uçmak Afrika’nın genelinde iş yapabilmek gibi büyük stratejiler anlamına geliyor. Şirket 2012’de uçuş ağını kıta genelinde 15 menzile genişletti.

Türk Hava Yolları Basın Danışmanı Ali Genç, “Önümüzdeki 100 yılda Afrika dünyanın en önemli coğrafi bölgelerinden biri olacak. Bu nedenle Afrika’da uçacağımız her yer Avrupa’dan daha verimli sonuçlar yaratacaktır.” diye konuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.