AFP – “Türkiye, Avrupa’nın amaçları konusunda AB’yi ve Merkel’i uyardı

AFP – “Türkiye, Avrupa’nın amaçları konusunda AB’yi ve Merkel’i uyardı

AFP logoTürkiye Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, bugün, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üyeliğinin Alman iç politikasına alet edilmemesi konusunda Angela Merkel’i sert bir şekilde uyardı.

Egemen Bağış, basına yaptığı açıklamada, eylül ayında Almanya’daki genel seçimlere gönderme yaparak “Angela Merkel, kendi seçimlerine yönelik iç siyaset malzemesi arıyorsa bu malzeme Türkiye olmamalıdır.” dedi.

Bağış, 2012 Başkanlık seçimleri sırasında Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üyeliğine karşı çıkan eski Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin mağlubiyetini hatırlatarak “Angela Merkel, Türkiye ile uğraşanların sonunun kötü olduğunu bilmelidir. Bunu kullanmaya kalkan Sarkozy’nin başına ne geldiğine bakın.” dedi.

Egemen Bağış, “Türkiye, iç siyasi oyunlara yarayacak bir ülke değildir.” dedi.

Merkel, şubat ayında Türkiye ile müzakerelerde yeni başlıklar açılmasına olumlu bakıyordu ancak müzakerelerin başarıyla tamamlanmasına şüpheyle yaklaştığını açıklamıştı.

Türk basınına göre bir belgede, Merkel’in muhafazakâr partisi, Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliğine muhalefetini belirtiyor ve 75 milyon nüfuslu bu ülkenin büyük çoğunluğunun Müslüman olduğunu, bunun da Avrupalılara çok büyük yük getirebileceğini ileri sürüyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.