AFP: Sınırının Suriye tarafından ihlal edilmesi durumunda Türkiye misillemeye hazır

AFP: Sınırının Suriye tarafından ihlal edilmesi durumunda Türkiye misillemeye hazır

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu cumartesi günü, sınırının Suriye tarafından ihlal edilmesi durumunda Türkiye’nin yeniden misillemede bulunacağı konusunda uyardı.

Mevkidaşı Westerwelle ile görüşmesinin ardından İstanbul’da yaptığı bir açıklama sırasında Davutoğlu, “Suriye’den yeni sınır ihlalleri olur ve Türkiye’nin ulusal güvenliğinin tehlikeye düştüğünü hissedersek hiç tereddüt etmeden mukabelede bulunuruz.” dedi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Davutoğlu, “Suriye’nin bu tür ihlaller yapmasını elbette dilemiyoruz ancak böyle yaparsa Türkiye ulusal güvenliğini sağlamak için tüm önlemleri alacaktır.” dedi.

Türk ordusu Suriye sınırından topraklarına her top mermisi düştüğünde yaklaşık 10 gündür sistematik olarak karşılık veriyor.

Öte yandan Westerwelle ılımlı olmaya davet ederek Almanya’nın Türkiye’yi desteklediğini yineledi. Basın toplantısında hazır bulunan bir Alman diplomata göre Westerwelle “Türkiye’nin yanındayız ancak Türkiye’yi ölçülü olmaya davet ediyoruz.” dedi.

Türkiye’nin Suriyeli bir uçağı durdurmasıyla ilgili olarak Westerwelle, “Türklerin ahlaki olarak bunu yapması doğru.” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.