AFP- “Hollande’nin ziyareti önemli”

AFP- “Hollande’nin ziyareti önemli”

AFP logo

Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Brüksel’de yaptığı açıklamada, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’ın 27-28 Ocak’ta Türkiye’ye yapacağı resmî ziyaretten “önemli” sonuçlar alınacağını umduğunu belirtti. Paris ile Ankara arasındaki atmosfer, François Hollande’nin Mayıs 2012’de Cumhurbaşkanı seçilmesiyle ısındı.

Avrupa Parlamentosunda düzenlenen basın toplantısında Erdoğan, “Hollande’ın ziyareti önemli zira bu, bir Fransa Cumhurbaşkanı’nın Türkiye’ye 22 yıldır yapacağı ilk ziyaret olacak.” şeklinde açıklamada bulundu.

Başka ayrıntı vermeyen Erdoğan, “Umarım önemli kararlar alabiliriz.” dedi.

Paris ile Ankara arasındaki atmosfer, François Hollande’ın Mayıs 2012’de Cumhurbaşkanı seçilmesiyle ısındı. Fransa, Türkiye’nin AB’ye üyelik müzakerelerinde başlık açılmasına koyduğu vetoyu kaldırdı. Recep Tayyip Erdoğan, Hollande’ın selefi Nicolas Sarkozy’nin 2011’de G-20 Başkanı sıfatıyla Türkiye’ye düzenlediği “resmî olmayan” ziyaretine ilişkin olarak “24 saatten az kaldı ve Türkiye’ye niye geldiğini ve niye geri döndüğünü anlamayı başaramadık, size bunu itiraf ediyorum.” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.