ABC: Başbakan Erdoğan, İslamofobinin insanlık suçu sayılmasını istiyor

ABC: Başbakan Erdoğan, İslamofobinin insanlık suçu sayılmasını istiyor

“Ben, çoğunluğu Müslüman olan ve antisemitizmi suç olarak kabul eden bir ulusun Başbakanıyım. Ancak Batı, İslamofobiyi insanlık suçu olarak tanımamış, teşvik etmiştir.” Türk Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dün, tüm dünyada Müslümanların öfkesine ve çok sayıda çatışmalara neden olan, Hz. Muhammed’i saldırgan olarak gösteren “Müslümanların Masumiyeti” adlı film hakkındaki düşüncesini bu sözlerle ifade etti.

Türk Başbakan, hükûmetinin çok yakında “küfür ve saldırı” ifadeleri aleyhinde bir yasa hazırlamaya başlayacağını ilan etti. Önümüzdeki BM Genel Kurulunda dinlere hakaret karşıtı uluslararası bir yasa çıkarılmasını isteyeceğini belirten Erdoğan, “Türkiye, bu anlamda dünya için bir örnek olabilir.” dedi.

Türkiye’de filme tepkiler diğer ülkelerde görülen şiddetten uzaktı. Bununla birlikte geçen cuma günü İstanbul’da kalabalık bir protestocu grup, dinî içerikli veya ABD, İsrail karşıtı sloganların yer aldığı pankartlar taşıdı. Gösterinin bitiminde Amerikan ve İsrail bayrakları yakıldı.

Geçen pazartesi günü Başbakan Erdoğan, Türkiye’yle ilişkilerin çok düşük olduğu İsrail ile ilişkilere de değindi. Yahudi bir iş adamının ara buluculuk yapmak için kendisini ziyaret ettiğini vurgulayan Türk Başbakan, “İsrail, İslam dünyasının gözünde iyi görünmüyor. Normalleşme sürecini başlatmak için hiçbir çaba da göstermiyor.” dedi. Erdoğan, Türkiye’nin normalleşme için üç şartının olduğunda ısrar ediyor: -Dokuz Türk’ün öldüğü- Gazze filosu olayı için resmî özür, ölenlerin aileleri için tazminat ve Gazze ablukasının kaldırılması.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.