TV kanalı Obama’yı şeytana benzetti

TV kanalı Obama’yı şeytana benzetti

İncil (The Bible) adlı kısa belgeselde şeytanı canlandıran aktörün Başkan Barack Obama’ya çok benzemesi tepki çekti. Sosyal medyada geniş yankı uyandıran olay sonunda belgeseli yayınlayan History kanalı yayınladığı mesaj ile Başkan Obama’ya saygı duyduklarını duyurdu.


Sosyal medyada Obama’nın İncil adlı belgeselde şeytana benzetildiğinin yayılması üzerine patlak veren olay tartışmalara neden oldu. İlk olarak twitter hesabından olayı duyuran aşırı muhafazakar radyo programcısı ve haber spikeri Gleen Beck, önce belgeselin son yılların en iyi yapımı olduğunu yazdı. Beck daha sonra şeytanı oynayan Mohamen Mehdi Ouazanni için, “O adam değil mi!” ifadeleri ile Obama’ya işaret etti.

Tepkiler üzerine History televizyon kanalı ile belgeselin yapımcıları Mart Burnett ile Roma Downey yayınladıkları ortak açıklamada, “History kanalı Başkan Obama’ya büyük saygı duymaktadır.” ifadelerine yer verdi.


0318-devil-mark-obama-2

Açıklamada, belgeselde şeytan rolünü canlandıran oyuncunun uluslararası bir aktör olduğu hatırlatılarak, Başkan Obama ile ilgili yapılan benzetmenin talihsizlik olduğu ve İncil’deki zengin ve derin hikayelerin halka anlatılmasının amaçlandığı kaydedildi. İddiaları “safsata” olarak değerlendiren Mark Burnett, “Şeytanı oynayan aktör Mehdi Ouzaani sevilen Faslı bir oyuncu ve Başkan Barack Obama başkan seçilmeden önce de birçok İncil destanında şeytan rolünü canlandırdı.” dedi.

 

Burnet ayrıca Hristiyan olan Başkan Obama’ya derin saygı ve sevgi duyduklarını iddia etti. Dindar kişiliği ile tanınan Burnett, TMZ adlı internet sitesinde yer alan ifadelerine göre “şeytan yeryüzünde” fikrine inananlardan.


Beyaz Saray inanç dairesi eski sorumlusu Joshua Dubois ise “Bu kadar benzerlikle bir şeyler verilmek istendi.” yorumunu yaptı.


Şeytanı canlandıran Quazzani daha önce de dini içerikli bazı yapımlarda rol almıştı. Ouazzani, ”The Ten Commandments”, ”The Satanic Angels”, ”Jeremiah” ile ”David” isimli yapımlarda oynamıştı.


Bu arada İncil belgeselinin ilk bölümünü 13 milyon Amerikalı seyretti. Bir belgesel için bu kadar seyirci sayısının büyük başarı olduğu belirtiliyor.

 

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.