Miami Belediye Başkanı: Gazetecilere baskınları şiddetle kınıyorum

Miami Belediye Başkanı: Gazetecilere baskınları şiddetle kınıyorum

Miami Belediye Başkanı Tomas Pedro Regalado Türkiye’de gözaltına alınan ve tutuklanan gazetecilere ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Kendisinin de emekli bir gazeteci olduğunu belirten Regalado, gazetecilere yönelik baskınları şiddetle kınadığını ifade etti.

Açıklamasında özgür ve bağımsız medyanın demokratik toplum için önemine değinen Ragalado, Türkiye’nin bu zamana kadar bölgede hoşgörü ve anlayışın örneği olduğunu ve bu değerlerin sürüdülmesinin hiç olmadığı kadar önemli olduğunu kaydetti.

Miami Belediye Başkanı Tomas Pedro Regalado’nun açıklaması şöyle:

“Türkiye’deki gazetecilere yönelik gözaltı kararlarını ve verilen rahatsızlığı görmek üzüntü verici. Bu mesleğe 40 yılını vermiş emekli bir gazeteci olarak, yakın tarihte yaşanan baskınları şiddetle kınıyor ve özgür ve bağımsız medyanın demokratik toplumun temel öğesi olduğuna inandığımı belirtmek istiyorum.

Türkiye Cumhuriyeti bölgede hoşgörü ve anlayışın örneği oldu. Hali hazırda demokrasinin değerli prensipleri, hoşgörü ve anlayışın sürdürülmesi Türk halkının tüm potansiyelini ortaya çıkarması adına hiç olmadığı kadar öndem taşıyor.

Miami’de, giderek yükselen ve büyüyen Türk iş sektörüne ve yeni Türkiye Başkonsolosluğu’na sahip olmaktan memnunuz. Türk özel sektörü ve Türk hükümet temsilcileri ile Türkiye Cumhuriyeti’ni tanıtmak ve herkes için iş fırsatlarını artırmak adına birlikte çalışmaya hazır bulunuyoruz.”

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.