Lükse düşkün Piskopos’a Vatikan’dan soruşturma

Lükse düşkün Piskopos’a Vatikan’dan soruşturma

Vatikan, Alman polisiyle birlikte milyonlarca dolarlık lüks harcamalarıyla dikkat çeken bir Alman piskopos hakkında soruşturma başlattı.

İtalya’nın başkenti Roma’ya çağrılan Piskopos Franz-Peter Tebartz-van Elst’in kaderi Vatikan yetkilileriyle yapılan görüşmelerden sonra belli olacak. Göreve geldikten sonra kilisede görevli din adamlarına mütevazı olmaları yönünde sık sık verdiği mesajlarla tanınan Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis’in söz konusu piskoposla ilgili nasıl bir karar vereceği merakla bekleniyor.

“Komisyon bu hafta incelemelerine başlayacak. Komisyon üyeleri kilise kanunu uzmanlarından oluşuyor. Piskoposun aldığı binanın ne kadar değeri olduğunu ve kararların nasıl alındığını inceleyecekler.”

Kilise teftiş kurulu piskoposun kendisi için kilise fonlarından yaptırdığı lüks evin 31 milyon dolara mal olduğunu kaydetti. Daha önce papazların çocuklara yönelik işlediği cinsel suçlara karşı zor durumda kalan Vatikan, imajını sarsan yeni bir skandal olayla karşı karşıya. Vatikan’ın nasıl bir tavır alacağı önümüzdeki günlerde netleşecek.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.