ABD Deniz Kuvvetleri Washington Üssü’nde silahlı saldırı

ABD Deniz Kuvvetleri Washington Üssü’nde silahlı saldırı

16:02 Saldırıda vurulanların kaldırıldığı Medstar Washington Hospital Center’dan yapılan açıklamada 3 yaralınında kritik durumda olduğu ancak iyileşmelerinin beklendiği bildirildi.

 

15:44 Bugün sabah saaatlerinde Washington’da bulunan deniz üssüne silahlı saldırıda bulunanlardan  birisinin kimliği açıklandı. FBI yetkilileri ölen saldırganın Texaslı Aaron Alexis (34) isimli şahıs olduğunu ifade etti. Washington DC Police Şefi Cathy Lanier saldırıyı birkaç kişinin gerçekleştirebileceği üzerinde çalıştıklarını söyledi. Şahıs hakkında daha fazla bilgi verilmedi. Lanier, saldırganların askeri personel olabileceğini gösteren herhangi bir bulgularının olmadığını ifade etti.

Polis, askeri kıyafet giyen beyaz bir kadın ile 40-50 yaşları arasında yine askeri kıyafet giymiş silahlı bir siyahi zanlıyı arıyor.  

Olayda yaralananların ise saldırganlarla  çatışmaya giren polis memurlarının olduğu belirtildi. Görgü tanıkları ilk silah seslerinin binanın dördüncü katından geldiğini ve çalışanların büyük bir panik yaşadığını ifade etti. Olay yerinde görev yapan SWAT timleri binada bulunan herkesin ellerini başlarına koyarak dışarı çıkmasını istedi.

Olayla ilgili kısa bir açıklama yapan ABD Başkanı Barack Obama ise mağdurların vatansever olduğunu belirterek “ Çalışma ekibime, soruşturmanın kusursuz birşekilde yapılmasını istedim.”dedi.

 

15:18 CNN’in verdiği bilgiye göre ismi açıklanmayan bir yetkili ölü ele geçirilen saldırganın parmak izinin alındığını ve kimliğinin belirlendiğini söyledi.

 

14:12 ABD Deniz Kuvvetleri, başkent Washington’da bulunan deniz üssünde meydana gelen saldırıda 12 kişi hayatını kaybetti. Washington DC Police Şefi Cathy Lanier, açıklamada saldırganlardan birisininde öldürüldüğünü açıkladı.

 

13:35 Olay esnasında içeride bulunan Binbaşı Tim Jirus bir işçinin kendisini uyarmaya çalışırken başından vurulduğunu söyledi.

 

12:35 Washington polis şefi, ABD Deniz Kuvvetleri’ne ait üste etrafa ateş açan silahlı bir saldırganın etkisiz hale getirildiğini bildirdi. Polis şefi, iki saldırganın daha arandığını duyurdu.

Saldırganların açtığı ateş sonucu en az 4 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı. Yaralananlar arasında ayaklarından vurulan bir üs güvenlik görevlisi ve bir polisin de olduğu açıklandı.

Medstar Washington Hastanesi Baş Hekimi Janis Orlowski, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, hastanelerinde 3 ağır yaralı bulunduğunu bunlardan bir tanesinin polis olduğunu söyledi. Orlowski yaralı sayısının artmasının beklendiğini açıkladı.

Twitter hesabından açıklama yapan ABD Deniz kuvvetleri, silah sesinin sabah 08:20’de duyulduğunu bildirdi. Yetkililer, üste yer alan binada yaklaşık 3 bin kişinin çalıştığını duyurdu.

Belediye Başkanı Vincent Gray, twitter hesabında yayınladığı mesajda halkın bölgeden mümkün olduğunca uzak durmasını istedi.

Reagan Ulusal Havaalanı’ndaki uçuşlar durdurulurken, başkent polisi şehirde güvenlik önlemlerini arttırdığını bildirdi. Önlemler arasında çevredeki okullar ve bazı köprülerin kapatılması da bulunuyor.

Bölgeye giden tüm yollar polis tarafından araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Çok sayıda ambulans ve itfaiye ekipleri bölgede hazır bekletiliyor. İki adet polis helikopteri bölgeyi taramaya devam ediyor.

 

 

 

 

CNN’den verilen bilgiye göre saldırganlardan birisi ölü ele geçirildi.

 

12:15 Metropolitan DC Polis Şef’i Cathy Lanier saldırıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Daha önce yapılan açıklamalardan farklı olarak bir saldırganın  ölü ele geçirildiğini bunun dışında 2 potansiyel salgırganın daha olabileceğini söyledi. Bu kişilerin son olarak 8.30 da görüldüğü ve askeri ünüforma giydikleri bilgisini veren Lanier vurulanlardan birinin polis memuru olduğunu, yaralılarla ilgili detaylı bilginin ilerleyen saatlerde verileceğini bildirdi.  

11:45  ABD Deniz Kuvvetleri sözcüsünün yaptığı açıklamada salgırlanların 2 kişi olduğu ve ikisininde yakalandıkları bildirildi.

ABD Deniz Kuvvetleri, başkent Washington’da bulunan deniz üssünde silahlı bir kişinin etrafa ateş açtığını bildirdi. Polis ve FBI, askeri bir bina içerisinde etrafa ateş eden bir şahsa dair ihbar aldıklarını doğruladı.

 

Twitter hesabından eli silahlı bir saldırganı aradıklarını duyuran ABD Deniz kuvvetleri, silah sesinin sabah 08:20’de duyulduğunu bildirdi. Yetkililer, üste yer alan binada yaklaşık 3 bin kişinin çalıştığını duyurdu.

 

FBI sözcüsü en az 1 ölü ve yaralılar olduğunu söyledi.

 

SWAT timleri bölgeye yönlendirilirken, başkent polisi şehirde güvenlik önlemlerini arttırdığını ilan etti.

 

Başkent Washington’un Anacostia Nehri üzerinde bulunan üssün yakınında Ulaştırma Bakanlığı ve Ulusallar Beyzbol Stadyumu bulunuyor.

FBI sözcüsü en az 1 ölü ve yaralılar olduğunu söyledi.

 

SWAT timleri bölgeye yönlendirilirken, başkent polisi şehirde güvenlik önlemlerini arttırdığını ilan etti.

 

Başkent Washington’un Anacostia Nehri üzerinde bulunan üssün yakınında Ulaştırma Bakanlığı ve Ulusallar Beyzbol Stadyumu bulunuyor.

 

 

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.