Akşam tahliye, gece tutuklama

Akşam tahliye, gece tutuklama

15 Temmuz sonrası hakkında dava açılan 29 gazeteciden 21’i 5 günlük duruşma sonunda tahliye edilmişti. Ancak aktroller ve havuz medyasının baskısı sonucu savcılık ve mahkeme öğlen tahliye kararı verdiği gazetecileri Silivri’den çıkmadan yeniden gözaltına aldı veya tutukladı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı sosyal medya gazetecilerin tahliyesi ile ilgili kampanya başlatan aktrollere ve havuz medyasına yenildi.

Tahliyelerine karar verilen, aralarında Gökçe Fırat Çulhaoğlu’nun da olduğu 6 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Yakup Çetin, Bünyamin Köseli, Cihan Acar, Abdullah Kılıç ve Oğuz Usluer hakkında ”darbe” soruşturması başlattı.

8 sanığın tahliye edilmesi kararına itiraz edildi

Duruşma savcısı ise aralarında Hanım Büşra Erdal’ın da bulunduğu 8 sanığın tahliye edilmesi kararına itiraz etti. O itiraz da kabul edildi.

Yargı tiyatrosunda son perde ise aralarında Atilla Taş’ın da bulunduğu 7 şüpheli hakkında yeniden gözaltı kararı çıkarılması oldu.

Yaşanan hukuk skandalı sonrası saatlerdir Silivri Cezaevi önünde sevdiklerini bekleyen aileler gözü yaşlı şekilde evlerine dönmek zorunda kaldı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.