New York’tan İstanbul’a anlamlı mesaj

New York’tan İstanbul’a anlamlı mesaj

New York’ta İstanbul Atatürk Havalimanı’nda meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybedenler için anma töreni düzenlendi.

Laik ve Demokratik Türkiye Platformu tarafından New York’un Union Meydanı’nda düzenlenen, terör saldırısında yaşamını yitirenler anılırken, aileleri için de dayanışma mesajları verildi.

Yüzlerce kişi yerlerde oluşturulan panolarda, ‘İstanbul yalnız değilsin’, ‘Barış içinde yatın’, ‘Unutmayacağız, unutturmayacağız’, ‘Hesabınız sorulacak’ gibi mesajlar paylaşıldı yaşamını yitirenler anısına mumlar yakıldı. ‘İstanbul yalnız değilsin’ mesajına Amerikalılar da katılarak destek verdi.

union meydaniLaik ve Demokratik Türkiye Platformu yaptığı açıklamada “İstanbul yalnız değil” diyerek  terörün bir kader olmadığını olmayacağına dikkat çekti.

Açıklamada, “Son bir kaç yıl içinde dünyayı kana bulayan terör örgütlerinin hedefi haline gelen metropollerden biri olan ve bir çok defa saldırıya maruz kalan İstanbul için ses verelim, terörün karanlığına mum yakalım; dünyamızı, birlikteliğimiz ve sevgimiz ile aydınlatalım”diyerek teröre karşı birlik çağrısında bulunuldu.

Törene katılan Serhan Bayhan, terör saldırısında hayatını kaybedenler anısına saygı duruşunda bulunmak ve  aileleri ile dayanışma içinde bulunduklarını göstermek için toplandıklarını belirtti.

Gamze Ceylan isimli bir başka katılımcı, yaşamını yitiren 42 kişi için yere 42 tane kalp çizdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.