ABD’den terör saldırılarına kınama

ABD’den terör saldırılarına kınama

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Diyarbakır’ın Çınar ilçesindeki emniyet binasına yönelik terör saldırısını sert bir dille kınadı.

Günlük basın toplantısındaki konuşmasının başında henüz soru almadan konuyla ilgili açıklama yapan Kirby, “ “Diyarbakır’da dünkü terörist saldırılarını şiddetle kınıyoruz. Saldırılardan etkilenenlere ve yaralananlara ayrıca yaşamını yitirenlerin ailelerine ve arkadaşlarına başsağlığı diliyoruz” ifadesini kullandı.

Kirby, Türkiye’nin NATO müttefiki ve ABD’nin dostu olduğunu ve terör ile mücadelesinde Türk halkının yanında olacaklarını kaydetti.

“PYD’Yİ ELİMİZDEN GELDİĞİNCE DESTEKLEYECEĞİZ”

Kirby, PYD içinde PKK’lı teröristlerin olduğuna yönelik iddiaların sorulması üzerine, “YPG’deki (PYD’nin askeri kolu) herkesin kimlik kartı bende yok. IŞİD’e karşı etkilerini kanıtlamış Kürt savaşçılar var. Onları da elimizden geldiğince destekleyeceğiz. Bu yeni bir şey değil” ifadelerini kullandı.

Salih Muslim’in bu yöndeki açıklamalarını görmediğini belirten Kirby, “PKK yabancı bir terör örgütüdür. Bu konudaki duruşumuzda herhangi bir değişiklik yok. Ve evet IŞİD’e karşı etkili olarak mücadele eden Kürt savaşçılar var. Özellikle Suriye ve Irak olmak üzere, bölge için kötü olduğu noktasında hepimizin hemfikir olduğunu düşündüğüm IŞİD’e karşı devam eden mücadelelerinde Kürtleri destekleme taahhüdümüzde bir değişiklik yok” şeklinde konuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.