Uluslararası Dil ve Kültür Festivali ABD Kongresi’ni fethetti

Uluslararası Dil ve Kültür Festivali ABD Kongresi’ni fethetti

14. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali’nin Washington ayağı, ABD Kongresi’nde düzenlenen özel programla devam etti.

Uluslararası Dil ve Kültür Festivali öğrencileri bu yıl ikinci kez ABD Kongresi’nin konuğu oldu. Özel programa ABD’li 25 milletvekili ve 1 senatör katıldı. Öğrenciler gün içinde Kongre binasını gezdi, ünlü siyasi isimleri ofislerinde ziyaret etti.

100’den fazla ülkeden 2000’nin üzerinde öğrencinin katıldığı Uluslararası Dil ve Kültür Festivali, ABD Kongresi’nde düzenlenen muhteşem bir törenle devam ediyor. Rayburn Ofis Binası’nın en prestijli salonunda gerçekleşen programa 24’den fazla ülkeden 126 öğrenci performanslarını sergiledi.

Programa Amerikalı siyasetçiler yoğun ilgi gösterdi. Programa katılan siyasetçiler kısa birer konuşma yaptı, dünyanın dört bir tarafından gelen öğrencilerle selfie (özçekim) çekti.

Demokrat Parti California Milletvekili ve Demokrat Parti Temsilciler Meclisi Başkanı Xavier Becerra, Uluslararası Dil ve Kültür Festivali’ne Kongre adına “Tanıma Sertifikası” verdi.  

Becerra, Türk Amerikan Birliği (TAA) Başkanı Faruk Taban’a takdim ettiği sertifikada ABD Kongresi adına festivale katılan tüm öğrencilere, başta öğretmenler olmak üzere festivale destek olanlara teşekkür etti.

Milletvekili Juan Vargas, Uluslararası Dil ve Kültür Festivali üzerine bugün Kongre’deki oturumda milletvekillerine hitaben yaptığı konuşmanın metnini de yine Faruk Taban’a takdim etti.

Vargas, ABD’li milletvekillerine hitaben Kongre’de yaptığı konuşmada, Uluslararası Dil ve Kültür Festivali’nin “dünya dillerini ve kültürlerini tanıtan dünyanın en büyük organizasyonu” olduğunu ifade etti.

Programda konuşan Teksas Demokrat Milletvekili Lloyd Doggett, dünyanın her yerinden yetenekli öğrencileri ABD Kongresi’nde ağırlamanın harika olduğunu söyledi. Doggett, “Bu manzara Türkiye’deki baskıcı rejim ile zıtlık gösteriyor. Ama nihayetinde o da bir gün değişecek” dedi.

Öğrenciler ABD Kongresi’nin ardından Washington Anıtı’nın önünde kısa bir gösteri düzenledi.

14. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali’nin Washington ayağı, şehrin en prestijli konser solunu tarihi DAR Constitution Hall’de düzenlenecek programın ardından sona erecek.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.