Dallas’ta polisleri siviller koruyor

Dallas’ta polisleri siviller koruyor

Dallas’taki barışçıl protesto gösterisinin ardından beş polisin öldürülmesinden sonra bazı beyaz Amerikalılar, polislerin vurulduğu silah olan AR-15’leri kuşanıp polis karakollarının etrafında nöbet tutmaya başladı.

Montgomery Bölgesi Polis Sözcüsü, Amerikan vatandaşları James Evans, Roger Tarrant ve Paul Wilson’un “ellerinde AR-15 marka uzun namlulu silahlar ile Patton Köyü Emniyet Müdürlüğü’ne gidip bina etrafında nöbet tuttuklarını rapor etti.

Aynı beyaz Amerikalılar daha sonra Splendora Emniyet Müdürlüğü (SPD) binasına giderek onun dışında da nöbet tuttular. O esnada yoldan geçen bazı araçlar korna çalarak gönüllü nöbetçilere selam verirken, bazıları da durup onlarla selfie (özçekim) yaptılar.

SPD binası dışındaki trafik çok fazla hareketlenince SPD, sürücüleri uyarı için Facebook resmi hesabından bir mesaj yayınladı:

Splendora Belediyesi Vatandaşları, SPD belediye binası önünde bekleyen fertlerin farkında. Dışarıda nöbet bekleyen emniyet kuvvetleri ile birlikte bir SPD memuru zaten onlarla temas kurdu. Onların etkinliği herhangi bir suç unsuru ihtiva etmiyor. Onlara ateşli silah güvenliği konuları anlatıldığında, gayet anlayışlı davrandılar ve polisle dayanışma içerisine girdiler. Onlarla temas kuran hiç kimseye tehdit oluşturacak hareket yapılmadı. Teksas ve Amerika’nın bu zor zamanlarında onların emniyet güçlerine bu desteği, ülke güvenliğini sağlayan kolluk kuvvetlerine moral oldu. Pozitif destek için hem şehrimize ve hem de doğu Montgomery ilçesine teşekkür ederiz.

Emniyetin önünde nöbet bekleyenlerden Evans da, “Biz sadece emniyet güçlerimizin yalnız olmadıklarını, bizlerin onların tarafında ve arkasında olduğumuzu göstermek istedik” dedi ve ekledi:

“Ben, devlet memurlarının işlerini yaparken öldürülmelerini görmekten usandım!”

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.