‘Türkiye’de büyük bir saldırı planı var’

‘Türkiye’de büyük bir saldırı planı var’

ABD Kongresi’nin İç Güvenlik Komitesi Başkanı Michael McCaul, Türkiye’de büyük bir “aktif saldırı planı” olduğunu söyledi. McCaul, bu saldırının “çok yakın bir tehdit” olduğunu söyledi.

Fox News’e açıklamalarda bulunan Teksas Milletvekili McCaul, 6 IŞİD saldırganını gözaltına aldıklarını ve bunların ‘çok yakında bir tehdit ve saldırı planından’ bahsettiklerini belirtti. Kongre üyesi McCaul, Türkiye’de bu saldırı planının durdurulması için girişimlerde bulunulduğunu kaydetti.

Daha öncede bir istihbarat görevlisi Sky News’e yaptığı açıklamada Türkiye’deki saldırı planı hakkında “Bu güvenilir bir tehditten daha fazlasıdır. Bu bir aktif saldırı planıdır” şeklinde açıklamada bulunmuştu. Muhtemel saldırının sinagoglar ve Yahudi okullarının çevresinde olma ihtimali üzerinde duruluyor.

ABD Savunma ve Dışişleri bakanlıkları, Türkiye’nin güneyinde bulunan diplomat ve asker ailelerinin bölgeyi terk etmesi yolunda emir vermişti.

İki bakanlık da yaptığı açıklamada, Adana’daki ABD Konsolosluğu, İncirlik hava üssü ile diğer iki bölgede bulunan personellerin ailelerinin bölgeyi terk etmesi yolunda emir verdi. İki bakanlıkta personelin ailesini çekme nedeni olarak “artan güvenlik endişesi” olduğunu ifade etmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.