Doha’da gönül alma görüşmesi

Doha’da gönül alma görüşmesi

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Alman mevkidaşı Guido Westerwelle, Suriye’nin Dostları Çekirdek Grubu toplantısı için gittikleri Katar’ın başkenti Doha’da bir araya gelerek, Ankara-Berlin hattındaki Gezi Parkı olayları ve üslup krizini değerlendirdi.

 

Alman Dışişleri’nden yapılan açıklamada görüşmenin “yapıcı ve dostane bir atmosferde” geçtiği, iki bakanın Türkiye-AB ilişkileri ve ikili ilişkiler de dâhil olmak üzere “yoğun bir fikir alışverişinde” bulunduğu ifade edildi. Görüşme talebinin hangi taraftan geldiği açıklanmadı.

 

Türkiye’de Gezi Parkı olaylarının olduğu bir dönemde Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türk polisinin göstericilere müdahalesi karşısında “şoke olduğunu” söylemiş, bunun üzerine AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Merkel’i ülkesinde yaklaşan seçimler öncesinde siyasi malzeme aramakla suçlamıştı. Artan gerilim sonrasında Berlin, ülkedeki Türk büyükelçiyi Dışişleri’ne çağırmış, Ankara da misliyle mukabelede bulunmuştu. Kendisine çağrı yapıldığında şehir dışında olduğu için icabet edemeyen Alman Büyükelçi Eberhard Pohl, dün Dışişleri Bakanlığı’na gelerek Müsteşar Feridun Sinirlioğlu ile görüştü. Sonrasında herhangi bir açıklama yapmadan bakanlık binasından ayrıldı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.