Kremlin, Putin’in özel temsilcisinin İsrail ile görüştüğünü doğruladı

Kremlin, Putin’in özel temsilcisinin İsrail ile görüştüğünü doğruladı

Rus basınında geçtiğimiz hafta yer alan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev’in İsrail’i gizli ziyaret ederek Suriye sorununun çözümü ile ilgili görüştüğüne dair haberler, Kremlin tarafından doğrulandı.

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, bu sonbaharda Rusya’nın Suriye özel başkanlık temsilcisi olarak atandığını belirttiği Lavrentyev’in Suriye’de bir çözüm konusunda bölge ülkeleri ile görüşmeler yaptığını söyledi.

Moskova’da gazetecilere açıklamalarda bulunan Peskov’a Lavrentyev’in geçen hafta Perşembe günü İsrail’de hükümet yetkilileri ile görüşme yaptığına dair çıkan iddialar soruldu. Peskov, “Aslında Lavrentyev Suriye’de siyasi çözümle ilgileniyor. Düzenli olarak bir mekik diplomasisi yürütüyor. Siyasi çözüm sürecinde yer alan bölgedeki ülkeleri ziyaret ediyor” dedi.

Peskov, Lavrentyev’in Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Kasım ayındaki İran ziyaretinden önce bu göreve atandığını ekledi.

Rus basının İsrail basınını kaynak göstererek yaptığı haberlerde Lavrentyev başkanlığındaki Rus heyetinin, İsrail Başbakanı’nın Ulusal Güvenlik danışmanı Yossi Cohen’le görüşmeler yaptığı belirtilmişti. Haberlere göre bu görüşmelerde Suriye konusu ele alınırken, İsrail tarafı, yakında imzalanması beklenen olası Suriye sözleşmesinin içeriği ile görüşünü ilettiği aktarılmıştı.

Haberde, “İsrail için önemli olan şunlar: Suriye topraklarından İsrail’e karşı terör eylemlerinin yapılmaması ve Suriye’nin Lübnan’ın Hizbullah örgütüne silah verilmesine engel olmak” şeklinde iddialar yer almıştı

İsrail basınına göre ziyaret gizli tutulmuş, İsrail Dışişleri ve Başbakanlığı konuyla ilgili açıklama yapmayı reddetmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.