Dünya Dinler Parlamentosu Salt Lake City’de toplandı

Dünya Dinler Parlamentosu Salt Lake City’de toplandı

İlki 1993 yılında Chicago’da gerçekleştirilen ve dünyanın en büyük dinlerarası dialog etkinliği olarak kabul edilen Dünya Dinler Parlamentosu’nun altıncısı 15-19 Ekim tarihleri arasında Salt Lake City, Utah’ta gerçekleşti.

AH0A2434 (1)Dünya Dinler Parlamentosu bilinen en eski ve en geniş çaplı dinlerarası dialog etkinliği olarak kabul ediliyor. Parlamentoda onbini aşkın katılımcı 80 ayrı ülkeden  ve toplamda 50’yi aşkın dini temsilen kendilerini ifade etme imkanı buldular.

Global etkinliklerde Salt Lake City’nin daha önceki başarı ve referansları, Utah’ın  Parlamento’ya ev sahipliği yapmasında etkili oldu.

Dunya Dinler ParlamentosuParlamentoda Tibetin ruhani lideri Dalai Lama, Karen Armstrong, Eboo Patel, Dr. Jane Goodal, Mairaed Maguire, Krista Tippett, Rabbi David Saperstain ana konuşmacılar arasındaydı.

Parlamentoya sunulan binlerce önerge arasından seçilen yüzlercesi ilgilileri ile buluştu. Bu sayede 50’yi aşkın dini gelenek kendilerini ifade etme imkanı buldular.

Parlamentonun üzerine yoğunlaştığı konuların arasında dinlerarası dialog ve barışın yanında, global ısınma, dünya  kadın problemleri, ve doğanın korunması, değinilen diğer konular arasındaydı.

Pacifica Institute ana merkezinin önderliğinde gerçekleştirilen Gülen Hareketi ve Barışa Katkı konulu panel ise büyük ilgi gördü. Panel, Claremont Teoloji Üniversitesi Profesörlerinden  Philip Clayton ve Özgür Koca tarafından yönetildi.

Dunya Dinler ParlamentosuParlamentoda ana konuşmacılar ve panellerin dışında, filmler, sergiler, dans, müzik ve fuar alanı da yer aldı.

Pacifica Institute Utah Şubesi fuarda yerini alan organizasyonlar arasındaydı. Hizmet Hareket’ine dair kitapların ve Türk el sanatlarının tanıtım ve satışının yapıldığı stand çok ziyaretçi aldı. Salt Lake City hafta sonu okulu öğrencilerinin sunduğu sema gösterisi ise ayakta alkışlandı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.