Oklahoma, Spurs’ü yıktı

Oklahoma, Spurs’ü yıktı

NBA’de Batı Konferansı play-off turu yarı final eşleşmeleri kıran kırana geçiyor.

Beşinci karşılaşmada San Antonio Spurs’e konuk olan Oklahoma City Thunder, son çeyrekteki etkili basketboluyla parkeden 95-91 galip ayrıldı. Seride 3-2 öne geçen Thunder, evindeki randevuyu kazanırsa adını finale yazdıracak.

Bugüne kadar bu avantajı yakalayan takımların yüzde 81,9’u üst tura yükselmeyi başardı. OKC’de Russell Westbrook 35 sayı, 11 ribaunt ve 9 asistle maça damgasını vurdu. Kevin Durant ise 23 sayılık katkı sağladı. Kawhi Leonard’ın 27 sayısı ise yenilgiyi önleyemedi.

Enes’ten savunma dersi
Milli basketbolcumuz Enes Kanter, savunma performansıyla otoriterlerden tam not aldı. Böylesine bir yarı final müsabakasında 40 dakika parkede kalan Kanter, ribauntlardaki üstünlüğüyle Spurs’ün dengesini bozdu.

Son bölümlerde Tim Duncan’a blok yapan yetenekli pivot, maçın sonucuna etki etti. 2,11’lik dev, mücadeleyi 8 sayı, 13 ribaunt ve 3 blokla tamamladı.

Basketbol yorumcusu Kaan Kural, Enes’i şu cümlelerle övdü: “Enes’in maç sonunda bile sahada olması, geldiği noktayı gösteriyor. Hücumu zaten elit seviyedeydi. Son 3 ayda savunmasını ciddi anlamda geliştirdi. Pozisyon biliyor, algıları açık. Zaten kuvvetiyle fark yaratıyor.”

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.