Bryan Singer Tokyo Film Festivali’nin jürisine başkanlık edecek

Bryan Singer Tokyo Film Festivali’nin jürisine başkanlık edecek

‘Olağan Şüpheliler’ ve ‘X Men’ filmlerinin yönetmeni Bryan Singer, 28. Tokyo Film Festivali’nin uluslararası yarışma jürisine başkanlık edecek.

Festival 22 Ekim’de Robert Zemeckis’in yönettiği ‘The Walk’ filmiyle açılacak. 30 Ekim’de Japon yönetmen Tetsuo Shinohara’ın ‘Terminal’ filmiyle kapanacak festival, sadece Japonya’nın değil Uzakdoğu ülkelerinin en büyük sinema etkinliği olma yolunda iddialı.

“Bu çok sevdiğim kente döneceğim için çok sevinçliyim” mesajını gönderen Amerikalı yönetmen Bryan Singer, aslında Tokyo’nun gediklisi.

Jüri başkanı olmaktan gurur duyduğunu da söyleyen Singer “Bazı ticari filmler yapsam da kariyerim festivaller sayesinde başladı. Dolayısıyla festivallerin önemini gerçekten anlıyorum ve Tokyo’ya gitmek için sabırsızlanıyorum. Jüri üyesi olduğum kadar seyirci olarak da yeni sinemacıları keşfedeceğim için çok heyecanlıyım” dedi.

Singer halen ‘X-Men: Apocalypse’ filmin yapımıyla meşgül.

Son yıllarda animasyona ağırlık veren festivalin yeni girişimlerinden birisi de özel projelere ev sahipliği yapmak.

Brillante Mendoza, Isao Yukisada ve Sotho Kulikar gibi önemli üç yönetmenin birlikte çekeceği ‘Üçlü Asya Aynası/Asian Three-Fold Mirror’ adlı film bu yıl çekilecek ve prömiyerini gelecek yıl Tokyo’da yapacak.

“Bilinen Asya imajının ötesine geçmek istiyoruz” diyen ünlü Filipinli Mendoza’ya göre Tokyo’daki festivalin önemi büyük :”Ne kadar çok festival olursa o kadar iyi.”

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.