Türk festivali bölgede ilk kez oldu ama binlerce insan katıldı

Türk festivali bölgede ilk kez oldu ama binlerce insan katıldı

New Jersey eyaletinin güneyinde ilk defa düzenlenen ‘‘Türk Festivali 2015’’e binlerce insan katıldı.

Delran Community Parkı’nın hizmete girdiği gün düzenlenen ‘Türk Festivali 2015’e bölgede yaşayan binlerce Türk ve Amerikalı katıldı. Festivalde Kimse Yok Mu derneğinin Amerika’daki kardeş kuruluşu olan Embrace Relief kampanyasına katkı için gelen NBA’deki Türk yıldızı Enes Kenter oldukça dikkat çekti.

Yardım kuruluşuna destek olanlara basketbol topu, forması ve fotoğraflarını imzalayarak veren Kenter, festivalin ilgi odağı oldu. Enes Kenter’in festival alanında açık arttırma ile satılan formasından elde edilen gelirle de Embrance Relief, Afrika’da suyu kuyusu açılacağını bildirdi.

TCF1Anadolu mutfağının lezzetlerinden olan gözlemeden mantıya kadar festivalde katılımcılara birçok yemeğin ikramı yapılırken, çocuklar için hazırlanan oyun alanları, pamuklu şeker, yüz boyama, balonlar küçük katılımcıları da eğlendirdi.

Festival alanının ortasında kurulan dev çadırda insanlar yemeklerini yerken, hemen kenarında bulunan bir başka büyük çadırda katılımcılar canlı icra edilen müziği dinleme imkanı buldu.

Canlı ebru ve kaligrafi sanatının icrası, Anadolu’nun farklı bölgelerinin kültürünü yansıtan el sanatları eserleri, takı eşyaları satılan standlarda festivalin ilgi odaklarından oldu.

Yine festivalde ilgi çeken şark köşesi ve burada ikram edilen Türk kahvesi katılımcıların en çok ziyaret ettiği yerlerden birisi oldu.

Festival, tamamen güney New Jersey’de bulunan Anadolu insanın özverileri ve çabalarıyla yapılabildiğini belirten organizasyon yetkilileri ayrıca bölgede yayın yapan yerel medyanın da ilgi gösterdiğini söyledi. Yetkililer, ABC televizyon kanalının Philadelphia da yayın yapan yerel kanalı ile Burlington County Times gazetesinin de festival alanına gelerek etkinliği haberleştirdiklerini ifade etti.

STARBUCK DA FESTİVALDE STAND AÇTI

Pazar günü New Jersey eyaletinin Delran beldesinde gerçekleştirilen Türk festivaline yalnızca Türk şirketleri katılmadı. Festival alanında stand açarak katılımcılara kahve ikram eden dünyaca ünlü Starbucks, etkinliğe de destek verdi. Festivali düzenleyen Türk Kültür Merkezi Güney New Jersey Başkanı Okan Özkan, Starbucks’ın festival alanında yalnızca stand açmakla kalmadığını etkinliğe de destek olduğunu dile getirdi. Starbucks dışında konut kredisi ile dizayn alanında iş yapan Amerikalı firma sahiplerinin de festivalde stand açarak etkinliğe sponsor oldukları görüldü.

Festivalli düzenlemekteki amaçlarının Anadolu insanının yaşadığı bölgeye entegresi ve kültürünü, değerini tanıtması olarak ifade eden Özkan, ‘‘Etkinlikteki amacımız zaten insanlarımız ile Amerikanlıları bir araya getirmek ve değerlerimizi tanıtmaktı. İnsanları buluşturmanın yanında şirketleri de buluşturmak bizler adına çok önemli oldu’’ dedi.

TCF3Pazar günü gerçekleştirilen festivale katılımın beklentilerinden yüksek olduğunu belirten Özkan, bu başarılarının nedenlerini iki gerekçeye bağladı.

Özkan bunlardan birisinin gönüllü bu işe destek verenler ile yalnızca bölgeye yönelik yürüttükleri reklam kampanyası olarak ifade etti. İnternet üzerinden olduğu gibi çeşitli broşür ve sokak ilanlarının yanı profesyonel bir reklam şirket ile ortak çalıştıklarını aktaran Özkan, etkinliği duyurabilmek için sosyal medyayı da etkili şekilde kullandıklarını vurguladı.

Festivalin bölgede Türk toplumunun farklı çevrelerle irtibatının geliştirilmesi adına da önemli katkı yaptığını savunan Özkan, ‘‘Delran Belediyesi bu parkı yeni kullanıma açtı ve ilk kez biz kullanıyoruz. Belediye Başkanı resmi bir açılış yapmadı ancak parkın ilk hem de ücretsiz olarak kullanan imkanı vererek destek oldular. İnanıyorum ki bu güzel etkinlik ve sağlanan  intiba, burada yaşayan insanlarımızın içinde bulundukları toplumda daha iyi tanınması ve bilinmesi adına katkı sağlamıştır’’ şeklinde konuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.