Vermont Kongresi, II. Türk Kültür Günü’ne ev sahipliği yaptı

Vermont Kongresi, II. Türk Kültür Günü’ne ev sahipliği yaptı

Vermont Türk Kültür Merkezi’nin (TCC) Eyalet Kongresi’nde bu yıl ikincisini düzenlediği Türk Kültür Günü’ne ilgi büyük oldu.

Eyaletin önde gelen senatör ve milletvekillerinden birçok ismin katıldığı programda meclis ve senatonun ortak yayınladığı bildiri ile Türk Kültür Günü Vermont halkına duyuruldu.

IMG 8500

Seçilmişlerinin yanı sıra eyalette yaşayan Türk toplumunu da bir araya getiren programa Meclis Başkanı Shap Smith ana konuşmacı olarak katıldı. Ayrıca konuşmacılar arasında eyaletin Maliye Bakanı Beth Pearce, Senatör Philip Baruth, Türkiye Cumhuriyeti Boston Başkonsolosu Burak Karartı, World Affairs Council Başkanı Gail Stevenson, Lumina Üniversitesi Rektörü Ragıp Gökçel de yer aldı.

Meclis Başkanı Smith, Türk Amerikan toplumun Amerika genelinde olduğu gibi Vermont’ta da etkinliğinin her geçen gün arttığına dikkat çekti. Smith, Amerika’daki farklı etnik geçmişe sahip toplumlara kuçak açan TCC’nin diyalog yolu ile barış ve huzura yapmış olduğu katkının her türlü takdirin üzerinde olduğunu söyledi.

IMG 8593

Geçtiğimiz yıl TCC tarafından organize edilen Türkiye gezisine katılan milletvekilleri Valerie Stuart, Jean O’Sullivan, Helen Head, Mike Yantachka, Ann Manwering, Kesha Ram ve Ann Pugh düzenlenen programın ev sahipliğini üstlendi. Vekiller, önümüzdeki yıl organizasyonu daha da geniş bir kitleye duyurmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Lumina Üniversitesi Genel Sekreteri Dr. Ragıp Gökçel, Vermont Üniversiteler Birliği Başkanı James Cross ile yaptıkları anlaşmanın yalnızca kültürel alanda değil eğitim ve ekonomi alanlarında da ilişkilerin genişletilmesine katkıda bulunacağını söyledi.

Programda Türk mutfağının birbirinden güzel çeşitleri konuklara sunulurken Ebru sanatçısı Hümeyra Özcan’ın yapmış olduğu ebru gösterisi ile semazen Adem Başkaya’nın sema performansı davetlilerden büyük ilgi çekti.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.