TCC’nin tekne turunda bayramlaşma ve düğün bir aradaydı

TCC’nin tekne turunda bayramlaşma ve düğün bir aradaydı

Doğu Yakası’nın dört bir yanına dağılmış olan Türk Kültür Merkezleri (TCC) özellikle bayram gibi Türk insanı için özel anlamlar ifade eden günlerde yaptığı hizmetlerle gönüllerde taht kurmaya devam ediyor. TCC New Hamsphire, Vermont ve Maine şubelerinin ortaklaşa düzenlediği bayramlaşma programı ve evlilik merasimi de bu kurumun gönüllerde iz bırakan hizmetlerinden birisi oldu.

New Hampshire, Vermont ile Maine eyaletlerinde yaşayan Türk toplumunu bayramda yalnız bırakmayan TCC, tekne turu yaparak katılımcılara hem bayramlaşma imkanı sundu hem de böyle önemli birgünde aileleri bir araya getirerek bayramın neşe içinde yaşanmasına imkan hazırladı.


IMG 3637
Programa Türkiye Cumhuriyeti Boston Başkonsolosu muavini konsolos Derya Karar da katılırken asıl sürpriz yeni evlenen çiftin bayramlaşma programında nikahlarının kıyılması oldu. New Hampshire TCC yönetim kurulu üyelerinden Aydın Kayabay ile Gülbahar Kayabay gemi turunda nikahları kıyılarak evlilik merasimleri deyapıldı. Tekne turuna katılanlar iki güzel olayı bir arada yaşarken, Konsolos Kara, Türk toplumunun bayramı birlikte kutlamasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kara ayrıca yeni evlenen çifte de ömür boyu mutluluklar dilemeyi de unutmadı.

New Hampshire eyaletinin Hampton Beach şehrinden yola çıkan tekne turuna katılanlara geleneksel bayram yemeklerinin ikramı yanında baklava da bugünde unutulmadı. Yine bayramlaşma programına gelen çocuklara da çeiştli hediyeler verildi.

Teknenin kaptanlığını yapan Nedim Aycaner, Türk toplumunun böyle önemli bir günden biraraya gelmesinden büyük memnuniyet duyduğunu söyledi. Kaptan Aycaner, Amerika’da yaşayan ve kendi değer ve ananelerini unutmadan bu toplum içinde bir yer edinmeye çalışan Türk insanının bu tür aktivitelere ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.