Iraklı mülteci savaşta hayatta kaldı, barışta kaza kurşunuyla öldü

Iraklı mülteci savaşta hayatta kaldı, barışta kaza kurşunuyla öldü

Iraklı mülteci Ahmed el-Jumaili’yi (36) silahla vurarak öldüren Nykerion Nealon (19), Dallas Jüri heyeti tarafından 38 yıla mahkum edildi.

4 Mart 2015’de Teksas’ın Dallas şehrinde ailesiyle birlikte yaşadığı apartman kompleksi otoparkında ilk kez gördüğü kar manzarasında fotoğraf çekilen Ahmed el-Jumaili, Nykerion Nealon’un açtığı ateş sonucu göğsünden vurulmuştu.

Sadece üç hafta önce yeni hayat kurma hayaliyle Amerika Birleşik Devletleri’ne gelen el-Jumaili’ye AK-47 silahından çıkan 14 mermiden birinin isabet etmesi sonucu hayatını kaybetmişti. Yaralandıktan sonra sendeleyerek evine hareket eden Iraklı mülteci karların üzerinde yığıldı kaldı. Hastaneye kaldırılan Jumaili, tüm müdahalelere kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Cinayeti araştıran emniyet yetkilileri ilk olarak “bir nefret suçu olabilir” diye şüphelendiler. Araştırmalarını o konuda yoğunlaştıran yetkililer daha sonra katil Nealon’un el-Jumaili’nin etnik kökenini bilmediği kanaatine vardı. Yetkililerin ifadesine göre el-Jumaili, kız arkadaşının evine ateş açan, öfkeli bir aşık olan Nealon’un kaza kurşununa kurban gitti.

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi Yerel Şube Direktörü ve Müslüman Savunma Grubu Sözcüsü Alia Salem gazetecilere yaptığı açıklamada, “Yeni bir başlangıç ​​için bu ülkeye göçüyor, bütün kötü olayları, savaş, kan ve gözyaşını geride bıraktığını düşünürken böyle bir korkunç bir akıbet ile karşılaşıyor, kimin aklına gelir!” diye konuştu.

Savcılar, suçun işlendiği tarihte 17 yaşında olan Nealon’a 99 yıl hapis istedi. Genç adamı suçlu bulan jüri onu 38 yıla mahkum etti. Nealon’un avukatı gazetecilerin sorularına cevap vermedi.
Fotoğraf: NBC Canal5 ekran görüntüsü

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.