Arap ülkeleri Gazze için Güvenlik Konseyi’ni acil toplantıya çağırdı

Arap ülkeleri Gazze için Güvenlik Konseyi’ni acil toplantıya çağırdı

Suudi Arabistan ve Kuveyt, Gazze’ye yapılan saldırının ardından Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’nin konuyu ele alması için çağrıda bulundu. Filistin’in BM Daimi gözlemcisi Riyad Mansur, İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılar nedeniyle BM Güvenlik Konseyi’ne toplantı talebi yapıldığını dile getirdi.

Mansur, İsrail’in saldırıları nedeniyle Arap Birliği, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve bazı Arap ülkelerinin temsilcileri ile BM Güvenlik Konseyi Başkanıyla görüşme yaptıklarını söyledi. Mansur, Konsey’in acilen toplanmasını umduklarını ifade etti.

Riyad Mansur, Suudi Arabistan’ın BM Daimi Temsilcisi Abdullah El-Muallimi ve Kuveyt’in BM Daimi Temsilcisi Mansur El-Otaibi ortak bir basın toplantısı düzenledi. Mansur toplantıda, Güvenlik Konseyi’nin uluslararası barış ve güvenliğin sağlanmasının birinci sorumlusu olduğunu hatırlattı. İsrail’in uluslararası barışı tehdit ettiğine dikkat çeken Mansur, ‘‘Güvenlik Konseyi isterse bu saldırıyı durdurabilir. Konsey’in ‘biz bu konuya karışmak istemiyoruz’ deme lüksü yoktur.” diye konuştu.

Filistinli gözlemci, İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırıda sivil, suçlu-suçsuz ayrımı yapmadığına dikkat çekerek Tel Aviv’in savaş suçu işlediğini dile getirdi.

Riyad Mansur, İsrail’in Filistin’de El-Fetih ve Hamas’ın uzlaşmasına en başından beri karşı çıktığına dikkat çekerek, ‘‘Filistin olarak biz bir bütünüz. Tüm Filistin Başkan Mahmud Abbas’ına desteğini sürdürmektedir. İsrail ülkemizi ve siyasi birliğimizi bölmek istiyor.” dedi.

Suudi Arabistan ve Kuveyt’in BM Daimi Temsicileri ise İsrail’den insanları toplu cezalandırmaya son vermesini istedi.

Basın toplantısının ardından gazetecilere bir açıklama yapan İsrail’in BM Daimi Temsilcisi Ron Prosor, yine Hamas’ı suçladı. Prosor, Hamas için ‘terörist örgüt’ derken Filistin Parlamentosu’nda temsil ediliyor olmalarını da kabul edemeyeceklerini söyledi.

Prosor, İsrail’in Gazze’ye saldırısında sivillerin öldüğünü kabul ederek bunu en aza indirmeye çalıştıklarını da aktardı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.