Hoverboard bu kez 1 milyon dolarlık evi kül etti

Hoverboard bu kez 1 milyon dolarlık evi kül etti

Nashville İtfaiye Müdürlüğü, Ocak ayında yanan 1 milyon dolar değerindeki evin kül olma sebebinin hoverboard olduğunu açıkladı.

14 ve 16 yaşındaki iki kardeş bir akşam alt kattan gelen seslerin hırsız olduğunu sanarak saklanmış ve seslerin hırsız değil yangın olduğunu görünce ikinci katın penceresinden atlayarak kurtulmuşlardı. İtfaiye müdürlüğünün yaptığı araştırmanın sonuçlanmasıyla yangın sebebinin, evdeki hoverboardun lityum pilinin patlaması sonucu olduğu ortaya çıktı.Bir milyon dolar değerindeki ev ise tamamen kullanılamaz hale geldi.

Aynı ailenin arkadaşları da, geçen ay evlerindeki hoverboardun patlamasıyla küçük bir yangın geçirmişlerdi. Yangında oturdukları ev zarar görmemiş sadece hoverboard kullanılamaz hale gelmişti.

Hoverboardların sebep olduğu yangınların artması üzerine Nashville İtfaiye Müdürlüğü, hoverboard sahiplerini, kullanma kılavuzlarını uymaları, gece boyu şarjda bırakmamaları ve sadece kendi orijinal şarj aletini kullanarak şarj etmeleri konusunda uyarmaya devam ediyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.