Boyu uzayınca futboldan koptu

Boyu uzayınca futboldan koptu

NBA takımlarından Oklahama City’de forma giyen milli basketbolcumuz Enes Kanter, çocukken en büyük hayalinin futbol oynamak olduğunu söyledi. Boyu uzayınca kaleye geçirildiğini ancak burada sıkıldığını kaydeden Kanter, All Star için oy veren herkese teşekkür etti.

-Türkiye’nin NBA’deki temsilcilerinden Enes Kanter, çocukken en büyük hayalinin futbol oynamak olduğunu söyledi. Can Erzincan Televizyonu’nda sorulara cevap veren başarılı basketbolcu, futbol konusunda da yeteneklerinin bulunduğunu belirtti. Kanter, boyu uzadığı için bu arzusunun yarım kaldığına değinerek süreci şöyle anlattı: “Kendi başıma ve mahalle takımında çok oynadım. Bir süre sonra boyumun da uzamasıyla beni kaleci yapmaya başladılar. Kalede çok sıkılıyordum. Ben de basketbola dönüş yaptım. Futbolu Hakan Şükür sevdirdi. İlla bir takım tutmam gerekiyorsa ben, Hakan Şükür sporluyum.”

NBA’de 18 Ocak’a kadar devam edecek All Star seçmeleri ile ilgili de konuşan Enes Kanter, “İnşallah Türk basketbolcular bu organizasyonda yer alır. Sadece Mehmet Okur katıldı. Türkiye’nin inanılmaz reklamını yapmıştı. All Star’da attığı ilk sayısını bile hatırlıyorum. Türkiye’den bu kadar çok oy gelmesi beni mutlu ediyor. Son duruma göre ben de 15 kişi arasından 13. sıradayım. All Star’da ilk 15’e bile girmem Amerikalıları ve özellikle bizim takımı epey şaşırttı. Her zaman milyonlarca insanın dualarını binlerce kilometre öteden arkamda hissedebiliyorum.” ifadelerini kullandı.

Basketbola başladıktan sonra hedefinin NBA olduğunu vurgulayan başarılı oyuncu, annesiyle yaşadıklarını ise şöyle aktardı: “8-9 yaşlarındayken Van’da yaşıyorduk. Annem beni sabah namazlarına kaldırırdı. Hiç unutmam, ‘Oğlum bu zamanlar duanın tam kabul olacağı zamanlar.’ derdi. Ben de ‘Allah’ım inşallah bir gün Lakers’ta oynarım’ şeklinde dua ederdim. O zamanlar Lakers’ta yıldızlar vardı. Shaq gibi, Kobe gibi. Annem, ‘Lakers’ı değil, hayırlı olana iste’ şeklinde uyarırdı.”

Lieberman: Enes büyük bir güç WNBA’in efsane isimlerinden ve Sacramento Kings’in asistan koçu Nancy Lieberman, Enes Kanter’in farklı özelliklere sahip olduğunu söyledi. Lieberman, Hürriyet Gazetesi’ne verdiği röportajda Enes’in sahaya girdiği andan itibaren takıma büyük bir güç kattığını belirtti. Oklahoma’nın şampiyon olması durumunda en büyük pay sahiplerinden birinin yıldız basketbolcunun olacağını ifade etti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.