Bharara istifa etmeyecek iddiası

Bharara istifa etmeyecek iddiası

New York Güney Bölgesinin Federal Başsavcısı Preet Bharara, Trump’ın istifasını istemesiyle ilgili ABD basınında önemli bir iddia yer aldı.

Bharara’dan, diğer 45 ABD federal başsavcısı gibi Cuma günü istifa dilekçesini sunması istendi. Buna rağmen Bharara’nın halen istifasını vermediği ABD basınına yansıdı.

The Daily Beast’in haberine göre, Bharara şu an New York Belediye Başkanı Bill de Blasio’nun soruşturmasını bitirmek üzere ve New York Valisi Andrew Cuomo’nun yakın iki müttefikinin de davalarına başladı. Bunun yanısıra Trump’a yakın olarak bilinen muhafazakar Fox News’in çalışanları tarafından getirilen cinsel taviz ve diğer iddiaların tazminatlarının yapılış şekilleri ile ilgili de soruşturma yaptığı haberleştirildi.

Bharara, seçimden günler sonrasında Trump ile buluşmuş ve onun talebi sonrası görevde kalacağını belirtmişti. Geçen hafta da ABD Adalet bakanı Jeff Sessions telefon açarak kendisinin New York’da görevine devam edeceği bildirilmişti.

Bharara Cuma gününden beri herhangi bir açıklama yapmamıştı ama istifa dilekçesini de sunmadığı ortaya çıktı. Bunun yerine, kendi ofisindeki çalışanlarına Adalet Bakanının kendisini ‘kovması’ konusunda ‘meydan okumaya’ karar verdiğini bildirdi.

Trump’ın hiçbir federal savcıyı aday göstermediği halde bütün görevdeki savcılardan istifa etmelerini istemesi dikkatleri çekti. Bu savcılara hiçbir şekilde haber de verilmediği ortaya çıktı.

Türkiye’de daha çok ünlü

Bharara, 17-25 Aralık’tan hatırlanan, aylarca Türkiye’de zamanında hapis yapmış Reza Zarrab’ın Mart ayında Miami’de tutuklanması sonrası Türkiye’nin gündemine girmişti. Bharara’nın açtığı dava giderek genişlemiş, Türkiye’deki 25 Aralık Polis fezlekesinden geniş şekilde yararlanmıştı. Erdoğan ve AKP yetkilileri uzun bir süre Obama ve sonrasında Trump’dan Bharara’yı görevden almasını talep etmişlerdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.