Ütü masasında daha az zaman geçirmek için ne yapmalı?

Ütü masasında daha az zaman geçirmek için ne yapmalı?

Çoğu kişi için ev işlerinin en zoru ütüdür.

Ütü masası başında daha az zaman harcamak için yapılması gereken altı ipucu şunlar;

1. Yoğun bir günün sabahında kırışık halde duran gömleklerinizi ütülmek size zor geliyorsa işte size ipucu. Buruşuk olan kıyafetleriniz ve bir ıslak bezi kurutma makinenize koyarak 10-15 dakika kadar çalıştırın. Böylece içerideki buhar kıyafetlerinizi pürüzsüz hale getirecektir ve sizde kahvaltınıza biraz daha zaman ayırabileceksiniz.

2. Yıkanmış olan ıslak kıyafetlerinizi kurutmaya atmadan önce elinizle biraz oynatarak  düzeltin böylece kurutmadan kırışıksız çıkacaklardır, fakat içiçe geçmiş olan tişörtleri ve elbiseleri düzeltmeden koyarsanız kurutucudan yine aynı şekilde buruşuk çıkacaktır ve bunu önlemek için her bir kıyafeti tek tek düzleyerek koyun.

3. Kıyafetlerinizi daha düşük ısıda ve makinenizde yavaş dönen ayarı seçerek kurutun (özellikle koton kıyafetlerde) ve böylece kırışıklığı en aza indirirsiniz. Kurutma makinelerinde genelde “gündelik”, “normal” ve “ütü gerektirmez” şekilde oluşan seçenekler bulunur ve siz kullanma kılavuzuna bakarak makinenizi en uygun ayarında çalıştırın.

4. Kurutma işlemi bittikten sonra kıyafetlerinizi katlanmamış halde çok fazla ortada bırakmayın. Bunun yerine makinenin bitme sesini duyduktan sonra kıyafetleri makineden çıkartın.

5. Ütü yerine kırışıklık önleyici spreyleri bazı kumaşlarda kullanabilirsiniz. Kıyafetinize spreyi sıkın, elinizle çekiştirerek düzeltin ve sonra askıya asarak kurumaya bırakın. Bu işlem,hafif olan pamuklu giysilerde ve örgülerde daha etkili, fakat ipeksi ve rayon kumaşlarda su lekesi bırakma ihtimalinden dolayı bu tarz spreyleri kullanmayın.

6. Gömlek ve kazaklarınızı üçe katlayarak yerleştirin böylece ortadan aşağıya doğru oluşan kırışıklıktan kaçınmış olursunuz.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.