Ünlü hukukçu Robert H. Bork 85 yaşında öldü

Ünlü hukukçu Robert H. Bork 85 yaşında öldü

ABD’de, insan hakları, kürtaj ve diğer birçok konuda yasaların modern sınırının belirlenmesinde pay sahibi olan hukukçu Robert H. Bork, 85 yaşında hayata veda etti.

Oğlu Robert H. Bork Jr., babasının Virginia’daki bir hastanede kalp rahatsızlığı komplikasyonu nedeniyle öldüğünü açıkladı. Kariyeri boyunca Yale Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde profesörlük, başsavcı vekilliği, yüksek mahkeme başsavcılığı, ABD Columbia Bölgesi İstinaf Mahkemesi yargıçlığı görevlerini üstlenen Bork, 1987 yılında ABD Başkanı Ronald Reagan tarafından Yüksek Mahkeme Başkanlığı’na aday seçilmiş, fakat karar senato tarafından reddedilmişti.

Kartelleşmeyi engelleyici yasalar üzerindeki çalışmalarıyla ünlenen Bork, yasaların, tüketicinin refahını en yüksek seviyeye getirmesi gerektiğini savunmuş ve bu yönde çalışmalarıyla ABD’de yasaların modernleşmesinde önemli katkı sağlamıştı.

ABD’deki muhafazakar kesimin önde gelen politik simalarından sayılan Bork, Watergate davasının özel savcısı Archibald Coxeski’yi kovmuş, bu nedenle ABD Başkanı Richard Nixon tarafından ”partizan tetikçiliği” yapmakla suçlanmıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.