New York’un en iyi 10 bit pazarı

New York’un en iyi 10 bit pazarı

“New York’ta bit pazarı olur mu?” demeyin. Öyle çok ki, eskiye rağbet olsa New York’a nur yağardı! Bit pazarı (flea market) deyince sadece eski eşya akla gelmemeli. New York, devamlı göç alan ve göç edilen bir şehir olduğundan bu bit pazarları sadece eski ve antika değeri olan eşyaların değil; kısa süreli kullanılmış, hatta hiç kullanılmamış eşyaların el değiştirdiği bir alan olarak da düşünülmeli. Etiketi üzerinde, dünyaca ünlü markalarda kıyafetler de bulabilirsiniz bu pazarlarda, en sevdiğiniz kitabın ilk baskısını ya da artık piyasada satışı olmayan CD veya plakları da. Ya da poşetinden çıkmamış küçük ev aletleri veya çok az kullanılmış mobilya da. O yüzden bu pazarlara çok spesifik beklentilerle gidilmemeli veya öyle özel bir ürün için periodik olarak ziyaret edilmeli. Pazarda çok istediğiniz, uzun süredir aradığınız bir şeyi bulabileceğiniz gibi, hiç aklınızda olmayan ama işinize çok yarayacak bir şeyler bulmanız ve ucuz olduğu için gereksizce alışveriş yapmanız da mümkün. O yüzden gitmeden bir zihinsel hazırlık yapmakta fayda var.

New York’un bit pazarlarının hacmini ve çeşitliliğini görünce şaşırmamak imkansız. Sadece o çeşitliliği görmek için bile gitmeye değer. İşte New York’un en iyi 10 bit pazarı:

1- Hell’s Kitchen Flea Market

Nerede: West 39th Street, New York, NY 10018
Ne zaman: Cumartesi ve Pazar günleri sabah 9.00, akşam saat 5.00 saatleri arasında

National Geographic tarafından dünyanın en iyi ilk on bit pazarı arasında gösterilen Hell’s Kitchen Flea Market, tartışmasız New York civarında en popüler olan bit pazarı. Özellikle dünyaca ünlü tasarımcıların çanta, ayakkabı ve kıyafetlerine meraklıysanız sizin için doğru adres. Yalnız dikkatli olun. Burada, piyasa değeri binlerce dolar eden deri çantaları, kürk paltoları ya da şık aksesuarları çul çaput ve değersiz emitasyonlarla birarada görmeniz mümkün. Ayrıca, bebek bekleyenler için de çocuk eşyaları açısından çok tercih edilen bir pazar burası. Kimi Manhattan sakinlerinin daha saat 9 olmadan sokağın başında belirdiği ve bu mudavimlerin saat 12 olmadan o gün gelen yeni ürünleri kaptığından bahsediliyor. Yani gidecekseniz erken davranmakta fayda var.

2- West 25th Street Market

Nerede: West 25th Street Broadway & 6th Avenue, Manhattan

Ne zaman: Cumartesi ve Pazar sabah 9.00 akşam 5.00 saatleri arasında

125 tezgahın bulunduğu bu bit pazarı, size eskitilmiş giyeceklerden antika ev eşyalarına, nadide kollkesiyon parçacıklarından halı, kürk, manto ya da ekmek kızartma makinasına kadar her türlü giyim kuşam, spor malzemesi ve ev eşyası bulabilme imkanını sunuyor.

3- Chelsea Antiques Garage

Nerede: 112 West 25th Street, Manhattan

Ne zaman: Cumartesi ve Pazar günleri sabah akşam 5.00 saatleri arasında

New York’un bit pazarları arasında, 1994 yılında kurulmuş olması sebebiyle en bilinenlerindendir. Yaklaşık 100 farklı tezgahın kurulduğu bu pazarda, antika dekoratif mobilyalar, yağlı boya tablolar, eski kitap ve CD’ler çoğunluktadır. F ve M trenleri ile 23. Cadde durağında inerek pazara kolayca ulaşabilirsiniz.

4- East 67th Street Market

Nerede: PS 183 on East 66th and East 67th Streets between 1st and York Avenues

Ne zaman: sabah 6 ile akşam 5 arası saatleri arasında

1970’den beri hayatta olan bu bit pazarı antika meraklılarının uğrak yeridir. Eski ya da antika mobilya, antika sanat eserleri ve kolleksiyon parçaları bulabileceğiniz pazarda organik ya da lokal sebze meyve de bulabilirsniz. Böylelikle bir taşla iki kuş vurmanız ve market alışverişinizi de aradan çıkarmanız mümkün.

5- Young Designers Market

Nerede: 159 Bleecker Street, Manhattan

Ne zaman: Çarşamba Pazar arası öğlen 12’den akşam 8’e kadar

El yapımı aksesuar ve kıyafete meraklıysanız burası tam size göre. 60 farklı tasarımcının ürünleri, değişik zevklere ve bütçelere hitap edebilecek çeşitlilikte. Tişörtler, deri ayakkabılar, el örgüsü atkı, şal, eldiven ve farklı materyallerden yapılmış el yapımı mücevherler bir arada.

6-GreenFlea Market

Nerede: Columbus Avenue West 76th &77th Streets, Manhattan

Ne zaman: Pazar sabah 10.00 akşam 5:30 saatleri arasında

25 yıllık mazisi ile GreenFlea, New York’un antika severler tarafından en çok tercih edilen bit pazarlarının başında gelir. Müşterilerine her hafta farklı tezgahlar ulaştırmayı amaç edinmiş GreenFlea’nın ürünleri hakkında bilgi edinmek için internet sayfalarından faydalanabilirsiniz. Randevu alabilir her hangi bir ürünü sipariş edebilirsiniz.

7- Williamsburg Flea Market

Nerede: Wythe Avenue between South Second and South Third Street, Brooklyn
Ne zaman: Pazar sabah 10 akşam 6

Alışveriş yapmasanız bile iyi bir canlı müzik ve ev yapımı yiyecekleri bir arada bulmak için uğrayabileceğiniz bir bit pazarıdır ve bir bit pazarında rastlayabileceğiniz her şeyi size bir arada sunacak zenginliktedir. Williamsburg Köprüsü’nün son derece yakınında kurulan pazarda, bu harika köprünün manzarası da size eşlik eder.
Özellikle bahar ve yaz aylarında farklı bir Pazar günü yaşamak istiyorsanız gezilecek yerler listenize Williamsburg Flea Market’i kesinlikle eklemelisiniz. Canlı müzik performanslarının da sergilendiği Pazar meydanının güncel programını resmi internet sitesinden takip edebilirsiniz.

8- Meeker Avenue Flea Market

Nerde: 391 Leonard Street, Brooklyn

Ne zaman: Pazar ve Perşembe günleri arası sabah saat 11’den akşam 7’ye kadar; Cuma ve Cumartesi günleri sabah 11 akşam 9 arası

800 metrekarelik geniş bir alana yayılmış bu bit pazarı, ikinci el mobilya bakmak için ideal. Antika severlere de, kısıtlı bütçelilere de aynı çeşitlliği sunabilecek kadar zengin seçeneklere sahip. Meeker Caddesi’ndeki bu bit pazarında bir kaç tur atıp tüm evinizi bir kaç saat içinde döşemeniz işten değil.

9- Park Slope Flea Market at P.S. 321

Nerede: 180 Seventh Avenue, Brooklyn

Ne zaman: Cumartesi Pazar. Saatler değişiklik gösterebiliyor kesin bilgi için 718-421-6763 nolu telefondan bilgi alınabilir

New York’un meşhur Time Out NY dergisinin en iyi bit pazarları arasında seçtiği ve 30 dolara bu pazardan yıpratılmış deri bir ceket aldığını Tweet ile duyurduğu Park Slope Flea Market at P.S. 321 bir ilkokulun bahçesinde kuruluyor 50 den fazla tezgaha ev sahipliği yapan bit pazarı yıpratılmış nadide ama ucuz kıyafetleri ve aksesuarlarıyla meşhur.

10- Artists & Fleas

Nerede: 88 Tenth Avenue, Manhattan&70 Seventh Street, Brooklyn

Ne zaman: Cumartesi ve Pazar sabah 10.00 akşam 7 saatleri arası

Williamsburg ve Chelsea Market ile de bağlantılı olan bu bit pazarında, dünyaca ünlü tasarımcılara ait ikinci el giysilerden, bisiklet parçalarına; yıpratılmış ya da modern kıyafet ve takılardan, her çeşit ev aksesuarına tam bir cümbüş görüntüsünde olan pazar, size aradığınız her şeyi bulabileceğinizin sözünü verir.
***

New York ve Brooklyn’in en iyi 10 bit pazarında aradıklarınızı inanılmaz fiyatlara almanız mümkün. Ayrıca unutmayın, bu pazarlarda, dilerseniz müşteri dilerseniz satıcı olabilir; bir yandan para harcarken bir yandan da para kazabilirsiniz. Pazarların resmi internet sitelerine girerek belirtilen tezgah açma koşullarını yerine getirdiğinizde eski eşyalarınızı paraya çevirerek kendi işinizin patronu olabilirsiniz.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.