Tarihte en çok çocuk sahibi olan milletin Kızılderililer olduğu belirlendi

Tarihte en çok çocuk sahibi olan milletin Kızılderililer olduğu belirlendi

Akademik bir araştırma, Kuzey Amerika’da yaşayan Kızılderililerin tarihte bugüne kadar en çok çocuk sahibi olan millet olduğunu ortaya koydu.

M.Ö. 8-M.S. 15. yüzyıllar arasında kalan döneme ait iskeletler üzerinde yapılan araştırmaya göre ABD’nin güneybatı bölgesinde yaşamış Kızılderili kabilelerinde her kadın ortalama en az 6 çocuk dünyaya getirmiş. Kadın başına doğum oranını 6.89 olarak belirleyen araştırmaya göre bu oran İspanyolların kıtayı istilasından hemen önce düşmeye başlamış. Araştırmayı kaleme alan Washington Eyalet Üniversitesi öğretim görevlisi antrepolog Tim Kohler, “Bu, dünya genelinde bugüne kadar gördüğümüz en yüksek doğurganlık oranı.” dedi.

‘Proceedings of the National Academy of Sciences’ adlı bilimsel dergide yayınlanan çalışmaya göre Kızılderililerde çok çocuk sahibi olmak çalışma şartlarının zaruri kıldığı bir gereklilikti. Bundan dört yüzyıl öncesine kadar kızılderililerin tarım, hayvancılık ve avcılıkla geçinen kabileler olduğuna işaret eden Kohler, kabilelerin iş gücüne duyduğu ihtiyaçtan dolayı kızılderililerin çok çocuk yaptığını ileri sürdü.

Araştırmada ortaya konan verilere göre Kızılderililerde doğum oranı M.Ö. 500 yılına kadar yavaş bir şekilde artarken bu tarihten M.S. 14. yüzyıla kadar hızlı bir artış göstermiş.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.