Zika virüsü havayolları şirketlerini harekete geçirdi

Zika virüsü havayolları şirketlerini harekete geçirdi

Amerika kıtasında görülen Zika virüsü havayolları şirketlerini harekete geçirdi.

Amerikalı havayolları şirketleri ile British Havayolları, Güney Amerika ülkelerine gitmekten vazgeçen müşterilerinin biletlerini ücretsiz bir şekilde iptal edebileceklerini açıkladı.

İlk olarak Brezilya’da görülen Zika virüsünün kısa sürede 21 ülkeye yayıldığı duyrulmuştu. British, American, United, LAN Havayolları, San Salvador, San Pedro Sula, Honduras, Panama City, Guatemala City, Tegucigalpa, Brazil, Colombia, Sao Paulo, Rio Janerio, Mexico City, Cancun şehirlerine uçmak isteyen yolcuların biletlerini ücretsiz değiştirebileceklerini açıkladı.

Özellikle hamile yolculara gereken bütün kolaylığın sağlanacağı duyuruldu. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) hamile kadınların doktorlarına sormadan virüsün görülebileceği yerlere seyahat etmemeleri konusunda uyardı. Hala aşısı bulunamayan virüs nedeniyle, Amerika kıtasındaki uçuşların olumsuz etkilenmesi bekleniyor.

Yeni doğan bebeklerin beyninin yetersiz gelişimine sebep olan Zika virüsü ilk olarak Brazilya’da görülmüştü. Salgın kısa sürede 21 ülkeye yayıldığı uyarısı yapılmıştı.

Zika virisü için riskli olan ülkeler ise şöyle; Brezilya, Kolombia, El Salvador, Fransız Guyanası, Guatemala, Haiti, Hondura, Martinik, Meksika, Panama, Paraguay, Surinam, Venezuella, Porto Rico, Bolivya, Ekvator, Guadeloupe, Guyana, Cape Verde, Samoa, Saint Martin.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.