Saç kurutma makinesi cildi yaşlandırıyor!

Saç kurutma makinesi cildi yaşlandırıyor!

Bilgisayar ışığından floresan lambalara, spotlardan tasarruflu ampullere kadar birçok suni UV kaynakları, cilt ve göz sağlığını bozuyor ve erken yaşlanmaya sebep oluyor.

Cep telefonu, mikrodalga fırın, saç kurutma makinesi gibi teknolojik aletlerinin uzun süre kullanılmamasını öneren Dermatoloji Uzmanı Dr. Elif Ebru Güner, “Bilgisayardaki x-ışınları ve elektromanyetik radyasyondan korunmak için ekrandan en az bir kol boyu uzaklıkta durun.” diyor. Elektrikli tıraş makinesi veya saç kurutma makinelerinin yüksek oranda elektromanyetik radyasyon yaydıklarını kaydeden Güner, tıraş makinesinin şarjlı kullanılmasını ve saç kurutma makinesini yatmadan önce kullanmamayı tavsiye ediyor.


Erken yaşlanmaya karşı yeşil çay öneren Güner, C ve E vitaminlerinin birlikte alındığında UV ışınlara karşı korumayı artırdığını aktarıyor. Kuru erik, brokoli, ay çekirdeği, soğan, kırmızıbiber ve baklagillerdeki E vitamini, kolajen ve antioksidan özelliklerden ötürü cildin elastikiyetini artırdığını vurgulayan Güner, trans yağlar, tuz, rafine şeker ve alkolden de uzak durmayı öneriyor. Güner şu tavsiyelerde bulunuyor: “Rahatça oturun ve yüzünüzü gevşek bırakın. Parmaklarınızla saç diplerinizden tutun ve yavaşça yukarı doğru çekin. 5-10 saniye kadar böyle durun ve bırakın. Alnınızın, kaşlarınızın ve gözlerinizin gerildiğini hissedeceksiniz. Ağzınızla O yapın ve elmacık kemiklerinizin bulunduğu bölgenin gerildiğini hissedin. İşaret parmaklarınızla ağzınızın kenarına destek olup 5 saniye tutun ve bırakın.”

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.