Kışın hastalıklardan korunmak için tüketilmesi gereken 10 şifalı bitki

Kışın hastalıklardan korunmak için tüketilmesi gereken 10 şifalı bitki

Havaların soğumasıyla birlikte soğuktan kaynaklanan hastalıklar yayılmaya başlıyor. Nezle, grip, öksürük gibi bulaşıcı olanlarının yanı sıra soğuğun tetiklediği migren ağrıları ya da romatizma ağrılar da şiddetini artırıyor.

Herbalist Koray Hüseyin Özkılıç, gribal enfeksiyonlardan korunmak için hazırladığı bitki karışımını vatandaşlara sunuyor. Bitkisel bitkiler hakkında bilgi veren Özkılıç, “Kış mevsimin gelmesiyle insanlarımız vücutlarının savunma sistemi düştüğü için daha çok hastalanıyorlar. Yani hastalıklara karsı vücutları dirençsiz oluyor. Bununda en büyük sebebi her ne kadar kış mevsimine bağlasak da insanlarımızın bilinçsiz yanlış ilaç tüketimi çünkü gelişmiş olan ülkelerde antibiyotik tüketimi çok azdır. Bizim gibi gelişmekte olan ülkelerde ise antibiyotik tüketimi daha çok yapılmakta. Bunda da en büyük hata payı sağlık sistemimizde kaynaklanmaktadır. Çünkü ilaç firmaları olsun devlet olsun ilacın parasının tamamını vatandaş ödemediği için çok rahat bir şekilde antibiyotiğe ulaşabiliyorlar. Ve çok tüketilmekte hatta bonbon verilirmiş gibi komşusuna dahi ben bunu kullandım al sende kullan diyerek vermektedir. Bu şekilde olduğu zaman vücudun savunması düşmektedir.” dedi.

Bitkilerin her türlü hastalıklara iyi geldiğini belirten Özkılıç, “Kışın ne kullanabiliriz en çok sattığımız zencefil, zerdeçal, tarçın, karanfil, ıhlamur, fatmagül bunların yanında binnap bitkisi, kuşburnu bu bitkiler vücut terletme ve vücudun savunmasını artırılmakta ve ağızda girecek grip mikrobunu engellenmektedir. Yine karanfil ve tarçın mikrobu ağızdan engelleme bir özelliği vardır. Ağızda tarçın kabuğunu ve karanfil emmek daha iyidir. Bunlarla mikrobu kırmak etkilidir. Bunları çay demleyerek bitki çayı üzerine su ilavesi yaparak içebilirler. Ve bu çaylar gün içinde ne kadar tüketirlerse o kadar iyi olur. Bu çayların içine şeker karıştırılmayacak bunun yerine bal ve limon atılırsa daha etkili olur. Daha fazla yararlı olur.” şeklinde konuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.