Karpuzun bilmediğiniz yönleri

Karpuzun bilmediğiniz yönleri

Domatesten daha fazla likopen içeriyor: Sadece büyük bir domateste 4 miligram likopen bulunurken bir tabak karpuzda 6 miligram likopen bulunuyor. Likopen süper bir antioksidan olarak biliniyor.

Hücrelerinize zarar veren ve bağışıklık sisteminizi alt üst eden serbest radikalleri durdurur. Bazı araştırmalara göre, likopen kalp hastalığı ve birçok kanser türüyle savaşmada yardımcı. Karpuzu dilimlemeden önce oda sıcaklığında saklayın.

Karpuzun suyu kas kırıklığını iyileştiriyor: İspanyalı bilim adamlarının yaptığı araştırmaya göre, karpuz suyu içmek yorucu bir idmandan sonra iyi bir yatıştırıcıdır.

Egzersizden bir saat önce 450 gram karpuz suyu tüketen atletlerin daha az kas kırgınlığı yaşadığı ve gün içinde kalp atış hızının daha yavaş olduğu belirlendi.

Karpuz hem meyve hem de sebzedir: Birçok meyve gibi karpuz da çekirdekten yetişiyor ve tatlı bir tadı var. Aynı zamanda kabak, balkabağı ve salatalık ailesinden gelen bir sebzedir.

Bol miktarda su içerir: Karpuzun yüzde 91,5’i sudan oluşuyor. Yaz aylarında susuzluğu gidermede birebirdir.

The Journal of Nutrition isimli dergide yayınlanan araştırmaya göre, orta düzeyde susuzluk yaşayan kadınlarda bile baş ağrısı, konsantrasyon güçlüğü, yorgunluk ve kötü bir ruh hali görüldüğü belirlendi. Susuz kalmamak için bol bol karpuz tüketin.

Sarı bir türü bulunuyor: Karpuzun içinin pembe olmadığına inanmak çok zor olabilir. Ancak Sarı Karpuz adıyla bilinen içi sarı olan türü de mevcut. Normal karpuzdan biraz daha tatlı olan sarı karpuzun tadı da balı andırıyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.