Fazla kilolarınızdan sebze ve meyve yiyerek kurtulun

Fazla kilolarınızdan sebze ve meyve yiyerek kurtulun

Diyetisyen Duygu Deniz, Kurban Bayramı’nda alınan kiloların detoks ile kısa sürede verilebileceğini söyledi. Deniz, bayram sonrasında et yemenin bırakılması ve yerine sebze ile meyve türü yiyeceklerin yenmesinin faydalı olacağını açıkladı.

Et tüketiminin vücutta toksin birikmesine ve kilo artışına neden olduğunu belirten Diyetisyen Duygu Deniz, detoks ile kısa sürede kilo verilebileceğine dikkat çekti. Antioksidanların meyve sebzelerde bol miktarda bulunduğunu kaydeden diyetisyen Duygu Deniz, “Bu nedenle bireyler bayram sonrasında et yemeyi bırakmalı, sebze ve meyve, bitkisel protein bakımından güçlü olan tahıl gurubu ve illa ki ekmek tüketmek istiyorsa tam tahıllı ekmek tüketmeli.” dedi.

‘KARNABAHAR, BROKOLİ ANTİOKSİDAN DEPOSU’

Diyetisyen Duygu Deniz, mevsimine göre antioksidan içeriği yüksek olan meyve ve sebzeleri şu şekilde sıraladı: “Karnabahar, brokoli, ıspanak, bezelye, havuç, kırmızı pancar, zencefil; Omega-3, magnezyum ve çinkodan zengin olan kuruyemişler; meyve içeriği bakımından da ananas, potasyum içeriğinden dolayı muz, daha çok kırmızı renkli meyveler mevsimine göre antioksidan içeriği güçlü olanlar. Bunları alarak, kısa sürede vücudun rahatlanması sağlanabilir ve kişiler kısa sürede alınan kilolardan kolayca kurtulabilir.”

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.