Dünyanın en ünlü binaları Otizm Farkındalık Günü için mavi olacak

Dünyanın en ünlü binaları Otizm Farkındalık Günü için mavi olacak

Dünya otizm farkındalık günü olan 2 Nisan dolayısıyla yapılan ışıklandırma kampanyası için tüm dünyada, 7 kıtada yaklaşık 100 ülkede binalar mavi renkle ışıklandırılacak. Işıklandırma kampanyasına şu ana kadar 33 bin 500 bina katılacağını bildirdi.

New York Empire State binası, Sidney Opera Evi, Katar’da bulunan The Torch binası, Dubai’de bulunan Burj al Arap oteli, Sırbistan’da bulunan Ada Köprüsü gibi binalar kampanyaya katılan ünlü binalardan birkaçı.

Kampanyaya destek olmak için Uluslararası Uzay İstasyonu (NASA) da mavi oldu. Astronot Rick Mastracchio uzaydan Dünya’ya otizmin farkedilmesiyle ilgili görüntülü bir mesaj gönderdi.

Otizm dünyada hergeçen gün sayısı artmakta olan bir hastalık, Dünya genelinde ise farkındalığı artırmak için özel bir gün belirlenen toplam 3 hastalıktan bir tanesi. ‘Autism Speaks’ isimli organizasyon 2005 yılında General Electric şirketinin eski başkanı Suzanne ve Bob Wright tarafından otizmli torunları için kuruldu. Organizasyon, otizm ile ilgili yapılacak araştırmalara kaynak sağlamak için çeşitli etkinlikler düzenliyor ve kurulduğundan bu yana otizm dünyasına 200 milyon dolarlık katkı sağlamış bulunmakta.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.