Diş macununuzu da sık değiştirin

Diş macununuzu da sık değiştirin

Doğru diş fırçalamanın ilk adımı ise doğru fırça seçiminden geçiyor.

Ayrıca diş macununun sık sık değiştirilmesi dişlerin aşınmasını azaltıyor. Diş bakımında esas noktanın fırçalama işlemi olduğunu söyleyen Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Diş Hekimi Serkan Bayraktar, “Etkili fırçalama için önce doğru diş fırçasını seçmelisiniz. En uygun fırça orta sertlikte ve fırça, başı küçük olandır. Fırça başı küçük olursa arka dişlere daha kolay ulaşır, bulantı refleksini azaltmış olur. Diş macunu seçerken de florür içerikli olanını tercih etmelisiniz. Her seferinde farklı bir marka almak da, içindeki aşındırıcılar şekil ve boyut olarak değişeceğinden, aynı yönde bir aşınma oluşturmamasına yardımcı olur. Bu da dişlerimizin zarar görmesini engeller’’ diyor.

Ağız bakımının 2 püf noktası

1 Fırçalama işleminden sonra diş fırçasının ulaşamadığı ara yüzler diş ipleriyle tek tek temizlenmeli. Diş ipi kullanırken ip, dişle teması kesilmeden “C” çizerek diş etiyle diş arasına yerleştirilip, işlem sırasında diş etlerine zarar vermemek için özen gösterilmeli. Diş ipi hiçbir zaman testere gibi ileri-geri hareketlerle kullanılmamalı, dişe yaslayarak yukarı doğru çekilmeli.

2 Ağız bakımının aşamalarından biri de dilin fırçalanmasıdır. Son araştırmalar ağız kokusuna sebep olan bakterilerin büyük oranda dilde bulunduğunu göstermiştir. Bunun için dilin de fırçalanması gereklidir.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.