Küresel ısınma fakirlik ve hastalık getirecek

Küresel ısınma fakirlik ve hastalık getirecek

Dünya Bankası’nın siparişi üzerine yapılan ve iklim değişikliğini konu edinen bir araştırmada milyonlarca insanın fakirleşeceği saptandı.

İklim değişikliğinin sadece kutuplardaki buzulların erimesini değil, küresel ısınmayı da beraberinde getireceği, bu sebeple gelecek 15 yıl gibi kısa bir süre içinde özellikle Afrika ile Asya kıtalarında 100 milyon insanın fakirleşeceği belirtildi.

Kamuoyuna önceki gün açıklanan araştırmanın sonuçlarına göre fakirleşmeden en fazla etkilenen ülkeler ise her iki kıtanın da güneyinde bulunan ülkeler olacak.

Dünya Bankası’nın araştırmasına göre kuraklık nedeniyle topraktan hasat alınamayacak; buna bağlı olarak gıda fiyatlarında artış meydana gelecek ve bu da aileleri fakirleştireceği gibi yetersiz beslenme çocuklarda büyüme bozukluklarına yol açacak. Dünyanın ısısının iki-üç derece yükselmesi sıtma hastalığına da davetiye çıkaracak. Yapılan tahmini hesaplara göre 150 milyon insan sıtma hastalığından etkilenebilecek. Paris’te gerçekleştirilecek Uluslararası İklim Konferansı’ndan bir kaç hafta önce açıklanan bu verilerin uzmanlara ışık tutması bekleniyor.

ALMANLAR KORKMUYOR

Öte yandan Almanlar arasında yapılan bir araştırmada Alman halkının iklim değişikliğinden korkmadığı ortaya çıktı. PEW Araştırma Enstitüsü’nün yaptığı araştırmaya göre Alman halkının sadece yüzde 18’i iklim değişikliğinin gelecekte yaşamına zarar vereceğini düşünüyor. Halkın sadece yüzde 55’i sorunu ‘ciddi’ olarak nitelendiriyor. Sorunun ciddiyeti konusunda cinsiyetler arasında farklılık gözleniyor. Kadınların yüzde 60’ı ‘ciddiye alınmalıdır’ derken bu oran erkeklerde yüzde 50’ye düşüyor.

Aynı araştırmada halkın yüzde 87’si iklim değişikliğine karşı önlem alınması ve karbondioksit salınımının azaltılması yönünde görüş bildirdi. İklim değişikliğinin etkileri aşırı sıcaklar, kuraklık, deniz seviyesinin yükselmesi, ani mevsim değişiklikleri, yağmur ormanlarının azalması sıralanıyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.